0
Košarka

Klipersi nastavljaju da gaze

Objavljeno: 31.12.12 u 09:51

klipersi

LA Klipersi su pobedili i 17. put za redom. Sinoć je u gradu anđela pala Juta sa 107:96. Ipak nije bilo lako, Juta je predstavljala ozbiljnog protivnika iako su igrali bez dvojice Vilijamsa (Mo je iskrenuo skočni zglob dok je Marvinu oteklo desno koleno).

Gosti su u trećoj četvrtini uspeli da priđu na samo -4 ali je tada Vini Del Negro vratio Pola u igru a sa klupe se razigrao Džamal Kroford koji je na kraju ubacio 19 poena. Najefikasniji je bio Karon Batler sa 29 poena uz šut az tri poena 6/6, Kris Pol standardno dobar sa 19 poena uz 9 asistencija i 5 ukradenih lopti, dok je Blejk imao loše veče sa samo 7 poena. Kod gostiju iz Jute najbolji je bio Al Džeferson sa 30 poena i 8 skokova.

San Antonio je ponovo pokazao ko gazduje Teksason, savladavši Dalas sa 111:86 nanevši im tako i šesti vezani poraz. U poslednjih 31 utakmica Dalas je probao čak 14 različitih startnih postava, sinoć je i veteran Vins Karter dobio mesto startera ali ni to nije promenilo situaciju.Ovo je osmi poraz sa više od dvateset razlike ove sezone za Dalas, a tokom cele prošle sezone su imali samo 4.

Trio veterana je ponovo bio fantastičan,najefikasniji je bio Toni Parker sa 21 poenom, 9 asistencija i 5 skokova, 20 poena dao je Emanuele Đinobili, dok je Tim Dankan ubacio 18 poena i imao10 uhvaćenih lopti za novi dabl dabl. Kod Dalasa Daren Kolison je imao 18 poena, 8 asistencija i 5 skokova, Novicki ponovo jako slab sa samo 8 poena za 23 minuta igre.

Sakramento je lakše nego očekivano savladao Boston sa 118:96 a Demarkusu Kaznsu je izgleda prijala suspenzija pošto je na drugom meču posle iste zabeležio prvi tripl dabl u karijeri, oslednji tripl dabl za Sakramento je ostvario Bena Udrih pre više od dve godine.

Kazns je imao12 poena uz po 10 skokova i asistencija a najbolji pojedinac meča je bio Ajzea Tomas sa datih 27 poena. Kod gostiju iz Bostona istakli su se Pol Pirs i Džejson Teri sa po 20 koševa.

U najneizvesnijem meču sinoć Detroit je i pored loše igre u drugom poluvremenu ipak savladao Milvoki sa 96:94. Zaliha od 14 poena prednosti se istopila u trećoj i četvrtoj deonici ali je sjajni Tešon Prins pogodio ključna banja na 10 sekundi do kraja i osigurao pobedu svom timu.

On je meč završio sa a 20 poena. Kod gostiju Monta Elis je vratio tim u život, postigao 30 poena ali nije uspeo da dovede Bakse do pobede.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter