0
Domaći fudbal

ZVEZDAŠI PRIZIVAJU ISTORIJU: Pre tri decenije pao je Real, može li danas i Partizan?

Objavljeno: 04.03.17 u 11:23

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana po prvi put u istoriji igraju večiti derbi na rođendan nekog od dva kluba. Ipak, ovo neće biti prvi put da fudbaleri Crvene zvezde na svoj rođendan igraju veliku utakmicu.

Crvena zvezda je na svoj 42. rođendan, 4. marta 1987. godine, odigrala meč četvrtfinala Kupa šampiona u sezoni 1986-87, a pred prepunom Marakanom Zvezda je zabeležila jednu od najvećih pobeda u istoriji kluba – 4:2.

Ekipu je tad predvodio Velibor Vasović, a već posle 12 minuta bilo je 2:0, golovima Boška Đurovskog u sedmom i Žarka Đurovića u 12. minutu.

Do kraja prvog poluvremena, Bora Cvetković je povećao na 3:0 nakon sjajne kontre.

Tu je Zvezda stala, Real je preko Uga Sančeza smanjio na 3:1 u 66. minutu, no, do kraja susreta dosuđena su dva penala. Prvo je Milan Janković povećao na 4:1, da bi Sančez takođe sa penala postavio konačnih 4:2.

U Madridu je bilo 2:0 za Real, prošli su dalje Madriđani, ali to ne umanjuje veličinu pobede crveno-belih iz Beograda, koji su se četiri godine kasnije popeli na krov Evrope.

Podsetite se ovog susreta:

(Youtube/FSUpingpong )

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter