8
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Prekinuta serija Crvene zvezde, Efes odigrao najbolju utakmicu sezone (VIDEO)

Objavljeno: 03.02.17 u 22:28

U 21. kolu Evrolige Crvena zvezda je u Beogradu doživela poraz od Anadolu Efesa 86:72 (16:20, 31:16, 14:16, 25:20).

Četa Dejana Radonjića nije izdržala. Umor i povrede odnele su danak. Crvena zvezda se borila protiv Anadolu Efesa, ali je ovo bilo veče kada je protivniku sve polazilo od ruke, da su frižider bacali i on bi prolazio kroz obruč. Četa Velimira Perasovića je tako osvojila neosvojivu tvrđavu i ostala u igri za Top 8 fazu Evrolige.

Crvena zvezda je dobro otvorila meč i posle rezultatske klackalice uspela je da povede sa šest pone razlike 18:12. Nažalost, četa Dejana Radonjića počela je da pada u drugom poluvremenu. Efes je prvo uspeo da izjednači na 27:27 preko Danstona i Ertela, da bi Crvena zvezda poenima Dženkinsa, Voltersa i Simonovića ponovo povela 34:30. Dvorana ‘Aleksandar Nikolić’ je u tim momentima ‘eksplodirala’, ali je vrlo brzo i utihnula. Naime, usledila je neverovatna serija gostiju 15:0. Pogađali su lagano Pol, Ertel i Grejndžer, a Efes je poveo velikih 45:34. Na poluvreme tim Velimira Perasovića je otišao sa 47:36.

Treća četvrtina počela je očajno za crveno-bele. Efes je naparavio seriju 7:0 i bilo je ogromnih 54:36. Ipak, ta igra tima iz Istanbula kao da je iznervirala Dženkinsa koji predvodi Zvezdu do fenomenalne serije od 14:2 i srpski šampion je prišao na svega ‘minus šest’ 56:50. Imao je tim Dejana Radonjića još dva napada da se približi Efesu, ali ih nije iskoristio, gost je napravio seriju 5:0 i otišao na 61:50 poenima Tomasa i Osmana. Gudurić je pogodio dva od tri bacanja za 52:61 pred poslednjih deset minuta igre.

A onda rapsodija Efesa. Košarkaši turskog tima da su frižider bacili i on bi proša kroz obruč. Sipali su košarkaši Efesa trojke sa svih strana i otišli na neverovatnih ‘plus 22’ – 76:54. Dvorana ‘Aleksadnar Nikolić’ je utihnula i bilo je samo pitanje kojim će rezultatom Efes na kraju slaviti i pohvaliti se da je srušio neosvojivu tvrđavu…Crvena zvezda je do kraja uspela samo da ublaži poraz 86:72.

Anadolu Efes je do pobede vodio Braun  sa 20 poena, Tomas je ubacio 17 poena, a Ertel 12. Sa druge strane Simonović je ‘upisao’ 17 poena, ali je loše šutirao za tri 1-6.  Dženkins je ubacio 13 poena, a Volters i Bjelica po 12 poena.

Crvena zvezda u sledećem kolu gostuje šampionu Evrope CSKA u Moskvi.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – ANADOLU EFES 72:86 (36:47)

CRVENA ZVEZDA: Volters 12, Tompson, Mitrović 6, Lazić 1, Dobrić, Simonović 17, Rakićević, Dženkins 13, Gudurić 5, Jović 2, Kuzmić 4, Bjelica 8.
EFES: Tomas 17, Hanikat 2, Balbaj, Braun 20, Osman 5, Gijek, Grejndžer 6, Ertel 12, Mutaf, Pol 3, Danston 14, Kirk 4.

 

[/stextbox]

0
0

8 Komentara

  1. -Nemam za koga da glasam, ALI zato ima puno crvenih zlotvora na koje mogu KLETVE da bacam…
    .!. XXAAXXAA .!.
    ………………………………………………………………………………………………………..
    ………………………………………………………………………………………..

    0
    0
    Odgovori
    • Nisi smeo da bežiš iz Laze bez odobrenja doktora.Vidiš da si ponovo u najgorem stadijumu…sigurno preskačeš terapije a taman smo se ponadali da ćeš se vratiti do nivoa imbecila jer si tada onako umeren i podnošljiv ali ovako si krajnji idiot,dno dna.Vrati se u ustanovu i javi se doktorima da te redovno prate,radi sebe.

      0
      0
      Odgovori
  2. -Koga je fasistaKlinton po ramenu ‘mazio’, da BOG da ga Srp. NAROD nogama gazio…
    .!. XXAAXXAA .!.
    …………………………………………………………………………………………………………

    0
    0
    Odgovori
  3. Konacno su groblja pobedili i docekali da se late tastature.Nesto im nije islo bas dobro u ovoj EL,u zadnje vreme.Zavukli su se u svoje misje rupe i odmah izvirili ali to ce biti samo dva dana i posle toga opet u rupe,gde im je i mesto.

    0
    0
    Odgovori
  4. ..Kako je DV DANAS ISTINU IZNEO, da sudije iz ABA LJIGE ‘sude’ KK MUTANTU U EL, PADA MUTANT KAO i DECENIJAMA PRE od DV I KKP, A DANAS IH POGUBISE TURSKI PRECI U SRED BG !!! SRAMOTA NATURALIZOVANA, OSNIVAC NAJVECI SRBOUBICA-BUGARCIC SE PREVRCE SA SVOM SADASNJOM IZDAJNICKO-NASLEDNOM CRVENO-GEY-BRATIJOM .!. XXAAXXAA .!.
    …………………………………………………………………………………………………………………………..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter