0
Evroliga

BOGDANOVIĆ: Teodosić mi je naneo najteži poraz, Sale me je terao da igram kao u Partizanu (VIDEO)

Objavljeno: 09.01.17 u 18:10

Na srpskog košarkaša još uvek utiče prošlogodišnje finale Evrolige.
U maju 2016. godine su se za titulu šampiona Evrope borili CSKA i Fenerbahče, u meču u kojem je Miloš Teodosić sa 19 poena, sedam asistencija i pet skokova u velikoj meri pomogao Moskovljanima da dođu do titule.

Kako sam Bogdanović tvrdi, taj meč je ostavio dubok trag na njegovu karijeru, žali što u tom momentu nije mogao da donese neke druge odluke kako bi bio više od koristi Feneru.

(Izvor: YouTube/EUROLEAGUE BASKETBALL)

– Svi ti mečevi su u prošlosti i mnogo je faktora koji utiču na moju i svačiju igru. Ipak, kada gledam ponovo taj meč sa CSKA i još neke susrete, zameram sebi što nisam bio agresivniji kao košu, kao i pametniji u donošenju odluka, rekao je Bogdanović srpskim novinarima.

Jednom od najboljih mladih košarkaša Evrope je u bitnim momentima njegove karijere znatno pomogao Aleksandar Đorđević, selektor nacionalnog tima koji ga je košarkaški usmeravao.

Optimizam je ono što Đorđevića razlikuje od ostalih trenera koji su vodili reprezentaciju naše zemlje, što su primerima dokazali i njegovi izabranici, pre svih Bogdanović:

– Razgovarali smo i jedan na jedan – u finalu sa SAD na OI, kada nisam ništa mogao da ubacim, pružao mi je podršku: ’Šutiraj, majstore i dalje, ući će’. Takođe, najviše sam osetio njegove reči pred meč sa Grčkom u osmini finala SP – tada mi je prišao i rekao: ’Treba da uživaš u igri, da se igraš košarke, da ne razmišljaš mnogo. Hoću da igraš kao što igraš u Partizanu’. To je na mene ostavilo veliki utisak i počeo sam da igram mnogo bolje, kazao je Bogdan.

(Izvor: YouTube/Jesús Gómez)

Nekadašnji učenik Duška Vujoševića u Partizanu je govorio i o NBA ligi u koju nije hteo da ide dok su prava na njega imali Sansi, zbog Bukera i ostalih bekova Finiksa, ali sada su sa Kingsima stvari drugačije:

– Poverenje i sigurnost mi uliva što su Divac i Stojaković tamo, psihički mi to predstavlja olakšanje. U NBA ne zavisi jedino od tebe, može da se dogodi i da oni dovedu nekog ’ubicu’ beka, zaključio je Bogdanović.

Ovaj košarkaš će se za tri dana naći u Beogradu kada će u dvorani „Aleksandar Nikolić“ sa svojim Fenerbahčeom igrati protiv Crvene zvezde u 17. kolu Evrolige.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter