1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Vojvodina je i dalje lider u jednom parametru, Zvezda je druga, a Partizan tek četvrti

Objavljeno: 11.10.16 u 19:40

Superliga Srbije objavila je neke statističke podatke posle 11 odigranih kola, Crvena zvezda jeste lider na tabeli, ali po jednom parametru nije najbolja, to jest jeste, ali zbog utakmice više.

Crvena zvezda vodi u superčigaškom karavanu sa dva boda više od Vojvodine i šest od Partizana. Ipak, u jednom parametru Vojvodina je procentualno bolja, mada po broju osvojenih bodova nije jer ima utakmicu manje. Reč je po učinku na domaćem terenu. Naime, Novosađani imaju 100 posto uspešnosti, to jest pet pobeda iz istog broja utakmica. Prevedeno, Vojvodina je osvojila 15 bodova. Porcentualno je najuspešnija, ali je na listi po broju bodova prva Crvena zvezda sa 16, ali i utakmicom više. Beogradski crveno-beli su odigrali šest utakmica, imaju pet pobeda i jedan remi. Treće mesto na veliko iznenađenje ne pripada Partizanu koji je četvrti sa 12 bodova iz pet urakmica, već Napretku sa 13 bodova iz pet utakmica. Kada je reč o gostujućim terenima najbolja je Zvezda sa 12 bodova iz pet utakmica (jedino poraz od Partizana), druga je Vojvodina, a treći Partizan.

Kada je reč o napadu na 209 utakmica je postignuto 88 golova, ili 2,38 po utakmici, što je za 0,01 procenta manje nego lane. Najefikasnija je Crvena zvezda sa 34 gola, duga je Vojvodina sa 22, treći je Spartak sa 19 golova, a Partizan četvrti sa tek 17 pogodaka.

ZVEZDINO IZNENAĐENJE: Navijači crveno-belih će se obradovati

Kada je reč o najjačim odbranama tu vode Vojvodina, Partizan i Metalac sa po 8 primljenih golova (Vojvodina čak četiri u jednom meču protiv Crvene zvezde). Zvezda je po ovom segmentu tek peta posle Napretka iz Kruševca.

ZVEZDA-BACKA__3

Ipak, crveno-beli su u jednom statističkom podatko daleko ispred svih, iako još uvek derbi nije igran na našem najvećem stadionu. Name, Crvena zvezda je najgledaniji tim Superlige Srbije sa prosekom od 7.893 navijača. Drugi je Partizan sa 2.700 navijača manje po meču, a potom slede Vojvodina sa 3.918 i Radnički iz Niša sa 3.000 gledalaca.

FSS: Odbor za hitna pitanja doneo odluke

Ekipe skoro koje „niko ne gleda“ su beogradski timovi, Rad prati po meču 800 ljudi, Čukarički 440,a Voždovac svea 367 gledalaca.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter