0
Ostali sportovi

VELIKA ČAST: Nadal nosi zastavu Španije na Olimpijskim igrama

Objavljeno: 27.04.16 u 18:45

Teniser Rafael Nadal nosiće zastavu Španije na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, saopšteno je danas.

– Ovo je velika čast. Veoma sam uzbudjen. Nadam se da će Igre biti sjajne i da će ceo španski tim ostvariti dobre rezultate, rekao je osvajač 14 grend slem titula Nadal.

Nadal je i pre četiri godine izabran da nosi špansku zastavu na ceremoniji otvaranja Igara u Londonu, ali je morao da se povuče sa olimpijskog turnira zbog povrede, pa je zastavu nosio košarkaš Pau Gasol.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru održaće se 5. avgusta na stadionu Marakana.

RIO 2016: Karneval u Beogradu 100 dana pred Olimpijske igre (FOTO)

Nadal je osvojio zlatnu medalju na Igrama u Pekingu 2008. godine, a učestvovao je i na olimpijskom turniru u Atini, četiri godine ranije.

– Španski sport mnogo duguje Nadalu. On nam je dao mnogo više od rezultata, rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Španije Alehandro Blanko.

Nadal će predvoditi španski tim od oko 300 sportista u Riju.

On nije igrao na uobičajenom nivou prošle sezone, pošto je osvojio tri turnira, a ovu godinu je počeo bolje, osvajanjem mastersa u Monte Karlu i turnira u Barseloni.

PUT OLIMPIJSKOG PLAMENA: Izbeglički kamp sledeća stanica

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter