0
Ostali sportovi

FOTO: Screenshot

PUT OLIMPIJSKOG PLAMENA: Izbeglički kamp sledeća stanica

Objavljeno: 25.04.16 u 22:05

Sirijski sportista koji je izgubio nogu u bombardovanju i pronašao utočište u Grčkoj nosiće sutra olimpijsku baklju kroz izbeglički kamp Eleonas u Atini.

Ibrahim al Husein (27) je pre rata bio šampionski plivač i košarkaš, po početku rata je izgubio nogu u bombardovanju, a potom je pobegao u Tursku. Na grčko ostrvo Samos stigao je u gumenom čamcu 2014. godine.

Vlasti u Atini odobrile su sirijskom plivaču azil u Grčkoj, a od države je dobio i protezu.

Olimpijski plamen zapaljen je 21. aprila, a tokom putovanja kroz Grčku će proći i kroz jedan izbeglički kamp u prestonici te zemlje.

PRAĆENJE UŽIVO IZ PRVOG LICA: Olimpijski plamen dobio svoj tviter nalog (VIDEO)

Baklja će, posle 12 dana putovanja kroz grčku, biti predata brazilskim vlastima 3. maja, kada će početi njeno stodnevno putovanje do početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 5. avgusta.

Grčka je jedna od zemalja u koju je stigao najveći broj izbeglica iz Sirije, Iraka i Avganistana, a većina je nastavila svoj put ka drugim evropskim zemljama.

ZVANIČNO: Predstavljen novi logo Olimpijskih igara u Tokiju (FOTO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter