0
Ostali sportovi

KONAČNO: Usvojen novi Zakon o sportu

Objavljeno: 04.02.16 u 21:59

Novi Zakon o sportu usvojen je, uz najširi koncenzus, danas u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Udovičić je govoreći o novinama koje Zakon o sportu donosi, istakao da je povećana odgovornost svih koji rade sa decom.

Zdravstvena zaštita dece od šest do 14 godina biće obuhvaćena obaveznim zdravstvenim osiguranjem i biće besplatna kada se sprovodi u zdravstvenim ustanovama i zavodima, a članarine za maloletne sportiste ne mogu biti veće od 10 odsto prosečne plate u državi, a ona trenutno iznosi oko 45.000 dinara.

Ministar je naglasio da će novi Zakon zaštititi mlade sportiste jer propisuje da će ugovori sa menadžerima moći da budu potpisani najviše na dve godine. Uvodi se i jedinstveni vizuelni identitet naše reprezentacije, a otvara se i mogućnost otvaranja Nacionalnog fonda za razvoj sporta od strane Republike.

Od sada nijedna organizacija u oblasti sporta neće moći da dobije više od 20 posto iz sredstava obezbeđenih za sport. Želja je da se više funkcije u sportu i članstvo u  organima ne tretiraju kao beneficije, a uvodi se i princip ‘jedan čovek – jedna funkcija’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter