6
Evroliga

PERO ANTIĆ: Amerikanci su rasisti!

Objavljeno: 26.09.15 u 23:30

Makedonski košarkaš i ljubimac Delija, Pero Antić u razgovoru za hrvatske medije je otkrio zbog čega je napustio NBA ligu i vratio se u Evropu.

Bivši igrač Zvezde je u Njujorku bio deo neverovatnog događaja kada je ranjen košarkaš Indijane Kris Kouplend, a on i saigrač Tabo Sefološa bili privedeni zato što nisu želeli da napuste mesto zločina. Tada je američka policija pretukla košarkaše, a švajcarskom košarkašu je polomljena desna fibula i morao je ranije da završi karijeru. Ipak, Pero Antić je istakao da to nije bio glavni razlog njegovog povratka u Evropu, to jest Fenerbahče.

– Taj događaj nije nimalo uticao na moj povratak. Saznao sam da ću dobiti još jednog sina i nisam želeo više da se odvajam od porodice. I dve godine razdvojenog života su bile puno – rekao je Makedonac.

Pero Antić je potom Amerikance nazvao rasistima.

– Bili smo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme! Ipak, u NBA noćni izlasci nisu zabranjeni. Tabo je izašao iz auta kako bi prosjaku dao 20 dolara i odjednom je policija počela brutalno da ga gura. Izašao sam da vidim što se događa, pa on ima samo „20 kila”. Bio je to čisti rasizam koji vlada Amerikom. Tabo je crnac, a svi policajci su bili belci. Nisam hteo da ga ostavim samog, pa su i mene priveli. Nikad nismo dobili objašnjenje za njihovo ponašanje. Policija tamo ubija ljude, a ništa se ne događa.

Tabo Sefološa je tužio policiju, Pero je te događaje arhivirao.

– Bio sam u Njujorku i sve raščistio. I ja sam mogao da ih tužim, ali sam želeo što pre te ružne stvari da sklonim iz života – zaključio je Antić.

0
0
6 Komentara
  1. Ne znam samo sto se primate na ovog primata,jel ne vidite da je opsednut debelom devojkom,verujem da cesto radi i desanka sakic na neku Dulovu slicicu sa portala ili iz novina!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. ..Znaci, videli su ti to SRAMNO OBELEZJE NA RUCI, DOBRO SI I PROSAO, DA IH NISI MOLIO DA TI OPROSTE RUZNU PROSLOST, KO ZNA KAKO BI SE SVE ZAVRSILO..inace tvoj nekadasnji klub kkcz u USA ne bi PROSAO, KKK BI GA „ZAKATANCIO“ NA MNOGO GORI NACIN OD DUSKA VUJOSEVICA i KK PARTIZAN.. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Ovo .!. mozes sam da dobijes a znas i gde!Ti i tvoj mali prosjacki klub!Pukli ste kao balon od sapunice i nikad se necete vratiti!Crkni od mrznje i bede!ZVEZDO ZGAZI IH SVE!!!A narocito mali NDH klub!

      0
      0
      Odgovori
    • Ajde bre kompleksasu jedan ,dosao si da pises gluposti na vestima koje nemaju veze sa partizanom…Idi leci se glodarcicu mali i bolesni

      0
      0
      Odgovori
    • Evo ga kompleksas ponovo…zasto je zivot prema nekima tako nepravedan? Zasto ti nije dao uputstvo za upotrebu mozga

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter