0
Domaći fudbal

MENADŽER JAJE TUREA: Fudbal u Ukrajini će pasti na nivo srpskog fudbala!

Objavljeno: 19.08.15 u 18:18

Menadžer Jaje Turea, Dimitrij Seljuk upozorio je javnost u Ukrajni da bi tamošnji fudbal mogao da propadne i uporedio ga je sa našim.

Zbog rata u Ukrajini strani fudbaleri iz klubova sa istoka zemlje beže, traže nove angažmane, a uprave su nemoćne da ih zadrže. Privatni kapital sve manje ulazi u sport, te su Šahtjor, Metalist, Metalurg i duge klubove počeli da napuštaju najbolji igrači. Zbog toga menadžer Dimitrij Seljuk veruje da će najvažnija sporedna stvar na svetu u Ukrajini doživeti „brodolom“.

– Otkako je kriza počela, plate igrača su u velikom padu. Neki klubovi čak i ne isplaćuju plate fudbalerima i nije mi jasno kako neki od njih preživljavaju. Čujem da su neki počeli da žive od klađenja. Primera radi, fudbaler Tavrije je pre zarađivao 40.000 dolara mesečno, a bolji igrači poput Nazarenka su imali i 80.000 dolara mesečno. Očigledno je da fudbalere danas bolje plaćaju u Moldaviji ili Azerbejdžanu i zato igrači iz Ukrajine odlaze tamo. Situacija se još nije promenila u Dinamu gde Jarmolenko i inostrane zvezde primaju redovan novac inače bi odavno otišli. Drži se nekako i Šahtjor. Sve ostalo je prilično loše. Bojim se da nam je kvalitet lige u velikom padu i da ćemo jednog dana postati kao Srbija – rekao je Seljuk, koji izgleda dobro poznaje prilike u našem fudbalu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter