0
Košarka

ZA DESETKU: Univerzitetska selekcija osvojila turnir u Kini

Objavljeno: 29.06.15 u 12:09

Univerzitetska reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto na turniru u Kini.

Izabranici selektora Vanje Guše odigrali su ukupno šest utakmica u Šenženu i Šantou što im je bila generalna proba pred početak Univerzijade koja se od 3. do 14. jula održava u Gvangžuu (Južna Koreja) .

Srpski akademci su dva puta bili bolji od selekcije Kine sastavljene od igrača iz pokrajine Guoandong, dok su protiv Australije i Crne Gore ostvarili polovičan učinak.

– Imali smo isti skor kao selekcije Australije i Crne Gore, ali zbog boljeg koš količnika u međusobnim duelima pripalo nam je prvo mesto. Rezultat nam zaista nije bio primaran u ovom trenutku, već da se što bolje uigramo i podignemo nivo forme pred start Univerzijade. Jutros smo doputovali u Gvangžu, imamo nekoliko dana da se adaptiramo i pripremimo za prvi duel sa Švajcarskom koji nas očekuje 4. jula – istako je Vanja Guša, selektor Univerzitetse reprezentacije Srbije.

TURNIRI U KINI

ŠENŽEN

Srbija – Australija 70:68
Srbija – Crna Gora 84:85 (74:74)
Kina – Srbija 70:95

ŠANTO

Srbija – Australija 67:76
Srbija – Crna Gora 83:62
Kina – Srbija 56:92

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter