0
ATP

AO: Đoković otkrio tajnu fantastične fizičke spreme

Objavljeno: 22.01.15 u 10:05

Najbolji teniser planete, Novak Đoković ekspresno se plasirao u treće kolo prvog Gren slema u sezoni.

On je svog rivala, Andreja Kuznjecova, pobedio sa 3:0 dopustivši rivalu svega pet osvojenih gemova u tri seta.

– Prva dva seta bili su odlični, sproveo sam plan u delo. Sve što sam nameravao da uradim, skoro 100% sam i uspeo – servis, igra sa osnovne linije, agresivni udarci, isti takvi riterni. Imao je slab procenat prvog servisa u drugom setu, što mi je omogućilo dosta prilika – rekao je Đoković.

Naš igrač je na pitanje koja je tajna njegove fizičke spremnosti imao spreman odgovor:

– Trening, i to ne govorim samo o treningu na terenu, već i o profesionalnom pristupu van njega. Ali i povrede su deo sporta, one se nekada dese čak i kada se brineš o svakom aspektu karijere, kada pokušavaš da budeš disciplinovan i da imaš holistički pristup svemu. Profesionalni tenis danas zahteva posvećenost na terenu i van njega. Ponavljam, povrede se dešavaju, pogotovo u individualnom sportu kao što je tenis – mnogo je izazova za telo i um, putovanja, promena vremenskih zona, podloga, uslova igranja… Sve to uzima danak – kazao je Đoković.

hotsport.rs

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter