0
Evropske lige

SERIJA A: Kakav derbi – strašan derbi (VIDEO)

Objavljeno: 06.01.15 u 22:55

Najveći derbi italijanskog fudbala bez obzira na formu i plasman timova na tabeli uvek je utakmica između Juventusa i Intera koji su u poslednjem meču 17. kola Serije A doneli nepuna dva sata uživanja onima koji su došli na stadion, ali i onima koji su pratili duel uz male ekrane.

Na kraju pobednika nije bilo pošto je utakmica završena rezultatom 1:1 pa ni jedni ni drugi ne mogu da budu previše zadovoljni, pogotovo jer su oba tima imala priliku da meč reše u svoju korist.

Poveo je domaćin već u 5. minutu golom Karlosa Teveza, ali on je bio samo egzekutor posle fenomenalnog poteza Artura Vidala koji je dodoa loptu Argentincu na „tanjir“,a pre toga je izbacio celu odbranu Intera kao „iz džipa“. Mogao je Juventus u nekoliko navrata da duplira svoju prednost, pre svega Pogba koji je izašao jedan na jedan sa Handanovićem i Pirlo koji je pucao iz slobodnjaka kao iz topa, ali je Slovenac uspeo da održi svoj tim u igri.

Kazna za promašaje usledila je u 64. minutu kada je Ikardi na odličnu asistenciju Fredija Gvarina odlično reagovao pa je Bufon bio nemoćan da bilo šta uradi, a dvojica najzaslužnijih za izjednačenje Intera u samoj završnici meča ušla su čak i u fizički okršaj. Naime, Gvarin je bio besan na svog saigrača nakon što je ovaj u kontri „tri na dva“ odlučio da završava akciju udarcem sa distance zbog čega je Kolumbijac pobesneo.

Pre toga Ikardi je imao još jednu šansu da donese preokret „neroazurima“, ali je za pola koraka kasnio na centaršut Podolskog, koji je debitovao pošto je u drugom poluvremenu zamenio Kuzmanovića, pa nije uspeo na pravi način da zahvati loptu i pošalje je u praznu mrežu.

Još jedan važan detalj je i isključenje odličnog Matea Kovačića u 86. minutu nakon preoštrog starta. Nemanja Vidić je ceo meč odgledao sa klupe za rezerve.

Juventus sada ima samo bod više od drugoplasirane Rome, dok se Inter izjednačio sa Udinezeom na 11. poziciji.

Serija A, 17. kolo

Rezultati:

Udineze – Roma 0:1 (0:1)
(Astori 17)

Milan – Sasuolo 1:2 (1:1)
(Poli 9 – Sansone 28, Zaza 67)

Kjevo – Torino 0:0

Empoli – Verona 0:0

Đenova – Atalanta 2:2 (0:1)
(Falke 51pen, Matri 69 – Zapakosta 37, Moralez 49)

Palermo – Kaljari 5:0 (3:0)
(Morganela 6, Munjoz 10, Dibala 33pen, 72, Bareto 85)

Parma – Fiorentina 1:0 (1:0)
(Kosta 11)

Ćezena – Napoli 1:4 (0:2)
(Brijenca 75 – Kaljehon 29, Iguain 41, 72, Hamšik 64)

Juventus – Inter 1:1 (1:0)
(Tevez 5 – Ikardi 64)

Odigrano u utorak:

Lacio – Sampdorija 3:0 (2:0)
(Parolo 38, Anderson 41, Đorđević 66)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter