0
Evrokup

Poznata imena potencijalnih rivala Partizana u Evrokupu

Objavljeno: 26.06.14 u 16:43

Uleb je presudio: Partizan će naredne sezone ostati čak i bez kvalifikacija za Evroligu. Naravno, takva odluka izazvala je negodovanje stratega crno-belih Duška Vujoševića, ali sve je to uzalud.

kk partizan

Posle kraja nadanjima da bi mogli u kvalifikacije za EL, crno-beli su se okrenuli realnosti. A ona je donela imena potencijalnih rivala naredne sezone u Evrokupu.

Jedini prvak u istoriji samostalne Srbije, prvi put od sezone 2001/2002, neće biti član elitnog takmičenja, a takođe se zna da će u 13. po redu Evrokupu igrati ukupno 36 ekipa.

Za sada je poznato čak 29 timova, njima će se pridružiti i sedam ekipa koje ne budu imale uspeha u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Klubovi će biti podeljeni u šest grupa od po šest timova.

Najbolja četiri će tima iz svake grupe plasiraće se u narednu fazu takmičenja. Nakon toga će ekipe biti podeljene u osam grupa sa po četiri ekipe, iz kojih će dalje ići po dva prvoplasirana.

Uslediće osmina finala, četvrtfinale, polufinale i finale.

Poznati učesnici Evrokupa: Artland Dragons (Nemačka), Banvit (Turska), Spirou Šarlroa (Belgija), Bešiktaš (Turska), Bisons (Finska), Brose Basket ( Nemačka), Budućnost (Podgorica), Saragosa (Španija), Asesoft (Rumunija), Kahasol (Španija), Oldenburg (Nemačka), Ređo Emilija (Italija), Gran Ganarija (Španija), Dižon (Francuska), Himki (Rusija), Volgograd (Rusija), Lietuvos Ritas (Litvanija), Kantu (Italija) PAOK (Grčka), Pariz (Francuska), Partizan  (Beograd), Pinar Karšijaka (Turska), Nansi (Francuska), Basket Bon (Nemačka), Trijumf (Rusija), Union Olimpija (Slovenija), Ventspils (Letonija), Virtus Roma (Italija).

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter