0
Košarka

FOTO: STARSPORT

DV pričao o politici, malo i o košarci: Kako je Partizan odjednom državni problem?

Objavljeno: 18.06.14 u 15:15

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da su crno-beli svojim igrama u prošlosti postali ponos nacije i da sada neko od njih želi da napravi državni problem.   

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

“Kako je došlo do toga da Partizan od ponosa nacije postane nacionalni problem? Da li je to što smo dostojanstveno predstavljali zemlju i grad u Evroligi i punili Arenu. U kojoj smo to još sferi među prvih 16 na kontinentu “- rekao je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani ‘Pionir’.

On je dodao da politika ne sme da se meše u izbor komesarijata lige i da se na tajn nači Zvezdi obezbedi titula.

“Političari bi trebalo da se bave svojim poslom i rešavaju nagomilane problema u ovoj zemlji. Nek se resorni ministar bavi sportom, nije dobro da se skreće pažnja sa pravih problema koje ima Srbija“, ističe Vujošević.

Vujošević je ponovio da Crvena zvezda u svom rukovodstvu ima Andreja Vučića, brata srpskog premijera Aleksandra Vučića, koji je ranije danas najavio odlazak svog brata iz tabora crveno-belih.

“Ovde kao da postoje renesansni intelektualci, koji se razumeju u to kako treba da izgleda doktorska disertacija i da li u poplavama treba uraditi ovo, a tokom suša ono. Nemam želju da se bavim politikom, ali imam hraborost da kažem šta mislim“, naglasio je trener Partizana.

Trener Partizana je rekao da ne želi da se bavi politikom, ali da kao građanin ima pravo da kritikuje vlast i da ne smatra, kako neki mediji tvrde, da je svojevrsna opozocija.

Jadna je ovo opozicija ako sam ja vođa“ – rekao je Vujošević. 

Vujošević je skoro sat vremena više pričao o društvenoj situciji, finansiranju sporta, funkcionisanju Vlade, istoriji Partizana i drugim stvarima, umesto o utakmici sa Zvezdom koja je na programu u četvrtak.

“Mi nikada nismo stvarali nacionaliste i pozivali na ratove, niti pretili da ćemo seći ruku svakom ko drži turski barjak. Mi smo kosmopolitski klub, kod nas igraju tri Francuza i Letonac, oni vole ovu zemlju i naučili su naš jezik“, zaključio je Vujošević, koji u sutrašnjoj utakmici neće moći da računa na Dejana Muslija zbog infekcije. 

Treća utakmica finalne serije na programu je u četvrtak od 20 sati.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter