0
Domaći fudbal
mirčetić

FOTO: Instagram/fkradnicki1923kg

JEDINSTVO ZAKUCANO ZA DNO: Radnički rutinski do tri boda! (VIDEO)

Objavljeno: 25.10.24 u 20:36

Kragujevčani rutinski slavili!

U 13. kolu Superlige Srbije, Radnički 1923 iz Kragujevca ostvario je ubedljivu pobedu nad Jedinstvom iz Uba u Gornjem Milanovcu rezultatom 4:0. Ovo je šesti trijumf za ekipu Radničkog u sezoni, koji ih privremeno postavlja na četvrtu poziciju sa 20 bodova, dok se Jedinstvo zadržava na dnu tabele sa svega pet bodova.

Sa ova četiri nova gola, Radnički sada ima ukupno 26 postignutih pogodaka u dosadašnjih 13 utakmica, što ga čini drugom najefikasnijom ekipom u ligi, odmah iza Crvene zvezde.

Kragujevčani su brzo preuzeli inicijativu. Već u drugom minutu, Evandro je imao priliku nakon centaršuta Gluščevića, ali se mreža tresla tek u šestom minutu kada je Gluščević, na asistenciju Bevisa, preciznim udarcem doneo prednost Radničkom od 1:0 – njegov prvi pogodak u sezoni.

Nešto kasnije, Dadić je centrirao sa leve strane, a Ćosić je iskoristio priliku da sa šest metara pošalje loptu u mrežu za 2:0. Do kraja poluvremena, Radnički je postigao i treći pogodak, kada je Stankovski realizovao šansu posle prodora Zeljkovića u kazneni prostor – 3:0.

Iako je trener Jedinstva Miloš Obradović izvršio dvostruku izmenu na poluvremenu, Radnički je nastavio da dominira. Zeljković se upisao u strelce u 53. minutu, posle slobodnog udarca Ristića, kada je glavom savladao golmana Jovanovića za konačnih 4:0.

U završnici susreta, trener Radničkog, Dudić, pružio je šansu i mladom Vanji Tomiću, kao i debitatntu Anastasiosu Celjosu, nekadašnjem igraču Olimpijakosa, koji je nedavno pojačao ekipu Kragujevca. 

Standings provided by Sofascore
1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter