0
Evroliga

Saša Obradović (FOTO: Starsport)

TRINKIJERIJEV ŽALGIRIS SE POPEO NA ČELO EVROLIGE: Obradovićev Monako kiksnuo protiv Pariza!

Objavljeno: 24.10.24 u 22:08

Dominacija Litvanaca!

Pariz je ostvario veliku pobedu u gostima nad Monakom, rezultatom 80:87, i tako iznenadio mnoge. Tim Tijaga Splitera pokazao je sjajnu formu i potvrdio da ove sezone ne treba biti potcenjen.

Monako je slabije igrao u prvom poluvremenu, posebno u šutu za tri poena, dok je Pariz kontrolisao utakmicu i u jednom trenutku imao prednost od osam poena. Tek u trećoj četvrtini, ekipa Saše Obradovića je uspela da se konsoliduje, napravivši seriju od 10:0 i preuzela vođstvo, ali nije uspela da se odvoji.

U poslednjih pet minuta, Pariz je odigrao na visokom nivou, a Jantunen i Šorts su predvodili ekipu ka pobedi. Šorts je završio meč sa neverovatnih 28 poena.

Kod Monaka, najefikasniji su bili Džejms, Okobo i Žaite sa po 13 poena, ali Džejms nije uspeo da pogodi nijednu od četiri trojke koje je pokušao.

U drugom meču, Žalgiris je na domaćem terenu pobedio Makabi rezultatom 78:63. Tim Andree Trinkijerija dominirao je od samog početka, otvorivši utakmicu serijom od 12:0, a prva četvrtina je završena sa ubedljivih 26:7. Makabi je imao nekoliko dobrih momenata, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi litvanskog šampiona.

Ulanovas je predvodio Žalgiris sa 14 poena, dok je Gedraitis dodao 13. Saben Li je bio najbolji u redovima Makabija sa 17 poena.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter