0
Evrokupovi
Di Maria Benfika Atletiko Madrid

FOTO: X/@SLBenfica

LIGA ŠAMPIONA: Lil šokirao Real – Dinamo ispustio pobedu protiv Monaka – Benfika razbila Atletiko Madrid!(VIDEO)

Objavljeno: 02.10.24 u 23:38

Odličan fudbal u večernjem terminu!

RB Lajpcig – Juventus 2:3

Fudbalski spektakl na „Red Bul Areni“ obeležen je dramatičnom utakmicom u kojoj su se domaći i gosti borili do samog kraja. Juventus je otvorio meč sa nekoliko pehova, jer su već u prvih 11 minuta morali da izvrše dve prinudne izmene. Naime, Gati je u 6. minutu napustio teren zbog povrede, a pet minuta kasnije, nakon njega, povredio se i Niko Gonzales, kojeg je zamenio Konseisao.

Dok su gosti bili suočeni s problemima, domaći tim je iskoristio situaciju i u 28. minutu došao do vođstva. Vlahović je pokušao da promeni pravac lopte posle šuta Fađolija, ali je njegova akcija propala. Ubrzo potom, Openda je poslao savršenu loptu Šešku, koji snažnim udarcem pogodio prečku, a lopta se odbila u mrežu – 1:0 za Lajpcig.

Prvo poluvreme donelo je i jednu kontroverznu situaciju kada je Orban srušio Vlahovića u kaznenom prostoru, ali je VAR potvrdio da nema osnova za penal.

U drugom poluvremenu, Juventus je pokazao odlučnost i bolje se organizovao. U 50. minutu, nakon sjajnog centaršuta Kambijaza, Vlahović je uspeo da izjednači rezultat na 1:1, efektno poslavši loptu u mrežu.

Međutim, sreća nije dugo trajala. Lajpcig je brzo preuzeo kontrolu i nakon što je Openda pogodio stativu, usledila je nova nesreća za Juventus. Golman Di Gregorio je u 54. minutu neoprezno napustio kazneni prostor, za što je dobio crveni karton nakon VAR provere, što je prisililo trenera Tijaga Motu na treću izmenu. U igru je ušao Perin umesto Jildiza, dok je Daglas Luiz zamenio Savone.

Novo razočaranje za Juventus došlo je kada je Daglas Luiz, skoro odmah po ulasku, skrivio penal zbog ruke u živom zidu. Benjamin Šeško je izveo penal i doveo Lajpcig u vođstvo od 2:1.

Ipak, Juventus se nije predavao. U 69. minutu, Vlahović je pokazao svoje veštine, osvojivši loptu na polovini rivala, a potom je poslao snažan udarac sa 18 metara za izjednačenje – 2:2!

Lajpcig je pokušao da odgovori, ali su stativa i odlične odbrane sprečili njihove napade. Kako se meč bližio kraju, Juve je stekao samopouzdanje i u 83. minutu Konseisao je sjajno prošao Dauma i pogodio za konačnih 2:3!

Utakmica je produžena na devet minuta, ali su gosti uspeli da održe prednost i tako zadrže Lajpcig bez bodova posle dva kola.

Liverpul – Bolonja 2:0

Na „Enfildu“ je Bolonja prva zapretila, kada je Dalinga u 9. minutu savladao Alisona, ali je gol poništen zbog ofsajda. Samo dva minuta kasnije, Liverpul je uzvratio: posle brze akcije, Nunjez je dodao loptu Salahu, koji je uposlio Mek Alistera za vođstvo od 1:0.

U 75. minutu, Salah se upisuje u strelce nakon asistencije Soboslaja, postavljajući konačnih 2:0 za Liverpul, koji ima maksimalan učinak nakon prva dva kola.

Lil – Real Madrid 1:0

Real je i dalje imao problema, pa je u meču protiv Lila doživeo poraz. Kada se očekivao kraj prvog poluvremena, Džonatan Dejvid je uspeo da realizuje penal nakon što je Kamavinga igrao rukom, donoseći domaćem timu vođstvo od 1:0.

Real nije uspeo da iskoristi prilike, a Lil je sačuvao minimalnu prednost do kraja.

Dinamo – Monako 2:2

Dinamo je imao prednost od 2:0 na „Maksimiru“, ali je Monako izjednačio. Domaći su poveli u nadoknadi prvog poluvremena, a Baturina je u 66. minutu duplirao prednost. Međutim, Monako je preko Zakarije iz penala u 90. minutu izjednačio rezultat.

Benfika – Atletiko Madrid 4:0

Benfika je razbila Atletiko sa 4:0. Vođstvo je doneo Kerem Akturkoglu u 13. minutu, a nakon penala Di Marije u 52. minutu, Atletiko je počeo da se raspada. Ba i Kokču su postigli još dva gola, dok je Benfika zadržala maksimalan učinak.

Aston Vila – Bajern 1:0

Aston Vila je došla do pobede nad Bajernom zahvaljujući golu Džona Durana, nakon velike greške u Manuela Nojera, u 79. minutu. Njegov lob je bio savršen, dok je Bajern ponovo razočarao, ostavivši Nemačku bez bodova.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter