1
AdmiralBet ABA Liga
KK Zlatibor Čajetina - KK Podgorica

FOTO: ABA 2 liga

VRŠAC NIJE JEDINI: Još jedan tim okreće leđa ABA ligi.

Objavljeno: 26.09.24 u 15:50

„Ulaskom Spartaka u elitni rang regionalne lige, ABA je za srpske klubove ponovo zatvorena!“

Vršac je juče odlučio da neće igrati ABA 2 ligu. Razlog je taj što oni od tog takmičenja gotovo da nemaju ništa.

Sličnog stava sada je i Zlatibor, koji još uvek nije odustao od takmičenja u istoj. Oni su izneli svoje viđenje celokupne situacije:

„U potpunosti se slažem da ABA 2 liga za srpske klubove u ovom trenutku ne donosi ništa. Osetili smo mi to najbolje na svojoj koži. Osvojili smo je pošteno, na terenu i zbog nakaradnih pravila nismo ušli u elitni rang regionalnog takmičenja. Ali ta pravila smo znali i pre početka te famozne sezone i odlučili smo se da je igramo.“ – rekao je trener Zlatibora, te potom dodao:

„Prošli smo mi čekanja, priče i prazna obećanja, sve u nadi da će se nešto promeniti. Jer vlasnici i donosioci odluka u ABA ligi su klubovi, među njima i srpski, koji jesu držali našu stranu, ali nisu uspeli ništa da učine. I pored svega igrali smo je i naredne sezone, jer prosto nismo imali alternativno rešenje“ – poručio je Strajin Nedović za ABA2 sajt.

Takođe, on smatra da je formiranje jedinstve srpske lige, jedini pravi put.

„Ulaskom Spartaka u elitni rang regionalne lige, ABA je za srpske klubove ponovo zatvorena. Sa druge strane, sama po sebi ne nudi nikakvu prohodnost ni ka Evroligi, niti nekom drugom međunarodnom takmičenju. Jedino rešenje vidim u formiranju profesionalne lige u Srbiji, a da li je sada pravi trenutak, kao trener to ne mogu reći, jer je to pitanje za više instance.“ – dodao je on.

Mnogi smatraju da je Nebojša Čović ‘okidač’ za ovakve poteze klubova iz Srbije, jer je upravo predsednik Crvene zvezde taj koji se zalaže za formiranje Košarkaške lige Srbije.

0
0
1 Komentara
  1. Covic bi da napravi „zabran“ u vidu Lige Srbije gde bi mogao vrsljati kako vrsljaju u SLS u fudbalu. U ABA Ligi to ne mogu i to je njegova frustracija. To se ne sme dopustiti i iz razloga sto bi to bio korak nazad za kosarku u Srbiji a razlog je sto u Srbiji nema dovoljno kapaciteta za Jedinstvenu superprofesionalnu ligu jednostavno mali je broj klubova i finansije su veoma ogranicavajuci problem a ne bi s time ni priblizno bilo ovoliko interesovanje kao za ABA. ABA liga dozivljava prosperitet i to je vazno primetiti jedino je jos slab i usporen razvoj marketinga na celom prostoru to moze mnogo bolje i na znatno visi nivo.
    TO Covicu niko nece da kaze i dosta je te price o potpunoj profesionalizaciji Lige Srbije.
    Koji to klub u Srbiji osim velikog dvojca moze da dovede ozbiljan kvalitet iz inostranstva a domacih igraca ima prebrojati na prste jedne ruke. To bi bila ogromna greska neoprostiva.I sta bi ti nasi klubovi iz ABA2 dobili? Ne bi dobili propusnost iz SLSrbije na koju se zale za Evropu, mozda u Ligu sampiona FIBA Evrope, ali to je za njih samo gubljenje i onako skromnih resursa. Nista tu ne bi mogli dobiti bitno. Svi misle da bi mogli glumiti KKP i KKCZ! A ne mogu. Oni fakticki ovim traze Zvezdu i Partizan da igraju sa njima u toj ligi a to je porazavjuca formula za top kosarku u Srbiji. Ovako imamo i Buducnost i Cibonu i Cdevitu Olimpiju i Zadar, koji su najmanje ravni ili bolji od sledeca dva najbolja kluba u Srbiji (Mega i Borac). Tu je i DOdikov klub iz Banjaluke.
    Urazumite se i trziste Srbije je premalo da bi moglo podrzavati profesionalnu ligu u Srbiji, zatim i tv prava su odmah ogranicena na Srbiju izgubili bi i SLO i HR i CG i MAK i BIH trziste. Hej bolesni Covic mora biti bremzan sa svojim megalomanskim idejama.
    Po meni treba insistirati na sirim kvalifikacijama u ABA Ligu a da samo prvih osam ima opstanak u njoj garantovan Ostali moraju kroz kvlaifikacije obezbediti status ABA ligasa. A da SRB ima tri, HR imaju najmanje dva garantovana ABA 1 ligasa, a SLO, BiH ,CG po jednog garantovanog. Svi ostali do 14 ukupno ,dakle sest bi se dobilo kroz kvalifikacije iz ABA1 i ABa2.Tacka!
    Moja je poenta da se ne sme dozvoliti Covicu da divlja, mora biti iskontrolisan jer preteruje u svom sportskom fanatizmu.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter