0
Košarka
Svetislav Pešić, Nikola Jokić

FOTO: STARSPORT

NIKOLA JOKIĆ JE SIMBOL PATRIOTIZMA: Srbin poslao jaku poruku Amerikancima o igranju za svoju zemlju!

Objavljeno: 26.09.24 u 20:31

Sada je ipak vreme da se fokus prebaci na franšizu.

Nikola Jokić je vrlo verovatno predvodio najbolju generaciju Srbije do bronze na OI u Parizu, a teško je verovati da nije bilo nedoraslih sudija da naša zemlja ne bi osvojila zlato i srušila Drim Tim.

Ipak, sada sledi povratak u Denver i NBA ligu, gde ipak Srbin nastavlja da priča o svom letu u superlativu.

– To je slično i drugačije. Osvojiti nešto prvi put ikada za ovu organizaciju i za mene lično, naravno da je posebno. Igranje za reprezentaciju donosi jedinstvene emocije, jedinstvene osećaje. Igranje sa prijateljima s kojima sam odrastao, igranje protiv njih od kad smo imali 13, 14 godina, sada se takmičimo za nacionalni tim protiv najboljih timova na svetu.

– Mislim, naravno, neću reći da mi ništa nije oduzelo jer sam zaista uživao igrajući za reprezentaciju, igrajući za svoje prijatelje, predstavljajući svoju zemlju, svoj rodni grad, porodicu. Mislim da je to sjajno iskustvo i mislim da bi svaki igrač koji ima priliku to da uradi trebalo to da iskoristi. To je potpuno drugačije takmičenje. U suštini, svaka utakmica je važna. Ako izgubiš, ideš kući. Mislim da je zaista, zaista zanimljivo.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter