0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@gnkdinamo

BENFIKA NAJBOLJE POSLUJE U PRODAJI IGRAČA: I Dinamo u deset najboljih!

Objavljeno: 13.09.24 u 15:29

Nekada su se i Zvezda i Partizan nalazili na ovim listama…

Portugalski fudbalski klubovi ostvarili su impozantne prihode od transfera igrača, prikupivši od 2015. godine do danas čak 2,34 milijarde evra. Studija koju je sproveo Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) pokazala je superiornost vodećih klubova iz Portugala u oblasti transfera fudbalera u proteklih deset godina.

Prema CIES-ovim podacima, najviše prihoda generisali su portugalski klubovi sa pomenutom zaradom, dok se na iznenađujućem drugom mestu našao engleski Čempionšip, čiji su klubovi zaradili 1,5 milijardi evra. Benfika je u ovom periodu ostvarila najveću zaradu među portugalskim klubovima, inkasirajući 816 miliona evra.

Ova ekipa iz Lisabona nadmašila je Ajaks i Salcburg, koji su zabeležili prihode od 473 miliona, odnosno 401 milion evra.

Značajan deo ove liste zauzima i zagrebački Dinamo, koji je u poslednjih devet godina uspeo da zaradi 255 miliona evra od prodaje svojih fudbalera.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter