1
Domaći fudbal

Inbeom Hwang Crvena Zvezda - Partizan, Superliga Srbije Beograd, Srbija, 20.12.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

OVO SIGURNO ZANIMA SVE DELIJE: Evo koliko para je nuđeno da Hvang ostane i na koji način je Korejac izrazio veliko poštovanje prema Zvezdi!

Objavljeno: 01.09.24 u 15:15

Pamtiće ga navijači Zvezde kao jednog od najboljih stranaca ikada!

Fudbaler In Bom Hvang i Crvena zvezda su okončali svoju jednogodišnju saradnju, jer je Hvang odlučio da pređe u holandski Fejenord. Kako je prethodno dogovoreno, Hvang je napustio Marakanu nakon što je prihvatio ponudu Fejenorda.

Prema izvorima Kurira, In Bom Hvang je pokazao veliku korektnost prema FK Crvena zvezda tokom svog boravka. U skladu sa dželtnmenskim sporazumom iz prošle sezone, kada je Hvang stigao na Marakanu iz Olimpijakosa za 5,5 miliona evra, postojala je klauzula prema kojoj je mogao napustiti klub za iznos od 7.000.000 evra, uprkos trogodišnjem ugovoru.

Međutim, Hvang je odlučio da se preseli u Holandiju. Prva ponuda Fejenorda iznosila je upravo tih 7.000.000 evra, koliko je iznosila izlazna klauzula, ali je Hvang tražio da obeštećenje bude 8.000.000 evra, što su Holanđani na kraju prihvatili. Na taj način, Korejski fudbaler je pokazao ne samo korektnost, već i duboko poštovanje prema Crvenoj zvezdi koju je stekao tokom svog jednogodišnjeg boravka na Marakani.

Tokom prethodnih dana, rukovodstvo Crvene zvezde intenzivno je pregovaralo sa Hvangom i njegovim agentom. Crvena zvezda je ponudila novi ugovor sa značajnim povećanjem plate na 1.200.000 evra, kao i nove bonuse. Međutim, Hvang je bio odlučan, zahvalio se na ponudama i naglasio da je njegova odluka konačna i da se neće menjati.

– Hvang je odlučio da napusti klub. Nismo imali nikakve šanse da ga zadržimo. Pokušali smo sve što smo mogli. Rekao je da je još prošle godine doneo ovu odluku – izjavio je izvor iz Crvene zvezde za Kurir.

34
4
1 Komentara
  1. Sticem utisak da je decko jedva cekao da ode,siguran sam da u Fejnordu nece imati takvu ulogu i takvo okruzenhe kao u zvezdi,kvalitetan igrac vaspitan i zasluzuje da ode,da imamo kvalitetniju i normalniju ligu ne bi on otiso,sve u svemu veliko postovanje za njega i srecno dalje kroz karijeru,HVALA HVANG na svemu

    7
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter