0
ATP
novak đoković

FOTO: X/@usopen

DOMINACIJA NAJVEĆEG: Đoković uspeo da osveti braću i rutinski dođe do 2. kola US Opena! (VIDEO)

Objavljeno: 27.08.24 u 08:16

U narednoj rundi čeka ga Laslo Đere!

Srpski teniser Novak Đoković pobedom je započeo pohod na trofej US Opena. On je u prvom kolu savladao Moldavca Radua Albota sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 6:4. Meč je trajao dva sata i sedam minuta.

Đokoviću je ovo prvi susret sa 138. teniserom svet, međutim, njegova braća itekako imaju iskustva s njim. U mlađim kategorijama on je pobedio oba njegova brata, Marka i Đorđa. Đoković je odlučio da „osveti braću,“ što je i uspešno uradio.

Prvi set je bio relativno kratak, trajao je svega 32 minuta. Novak je u petom gemu napravio brejk za vođstvo od 3:2, a potom je osvojio naredna tri gema za konačan rezultat 6:2.

Drugi set je bio nešto dinamičniji, sa tri brejka u nizu. Đoković je prvi brejknuo u trećem gemu, ali se Albot odmah revanširao. Novak je uspeo još jednom da oduzme servis rivalu i ponovo vezao tri gema za pobedu u setu 6:3.

Treći set je bio najteži za Novaka, jer ga prvi servis nije najbolje služio. Ipak, uspeo je da zadrži pribranost i u sedmom gemu napravi ključni brejk, povede sa 4:3, što mu je omogućilo da osvoji set 6:4 i zatvori meč u svoju korist.

Novakov rival u drugoj rundi biće sunarodnik Laslo Đere, koji je nakon drame prošao u drugo kolo.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter