0
Košarka
fiba basketasi

FOTO: Printscreen/FIBA 3X3

NAŽALOST, NIŠTA OD ZLATA: Basketaši Srbije poraženi od Austrije u finalu Evropskog prvenstva!

Objavljeno: 25.08.24 u 20:10

Šteta!

U dramatičnom finalu Evropskog prvenstva u basketu 3×3, koje se održalo u Beču, reprezentacija Srbije je doživela neuspeh, izgubivši od domaće Austrije rezultatom 18:17.

Početak utakmice bio je težak za Srbiju, Austrijanci su brzo uspostavili prednost zahvaljujući izvanrednim potezima Nikole Klatenburnera.

Nakon samo tri minuta igre, rezultat je bio 6:2 za domaćine. Srbiji je bio potreban preokret, a herojski nastup Strahinje Stojačića, koji je odbranio nekoliko ključnih lopti i postigao dva vezana poena, doneo je nadu timu. Stefan Kojić je zatim postigao važnu dvojku, čime je Srbija izjednačila rezultat.

Međutim, stvari su se dodatno zakomplikovale kada su sudije dosudile tehnički prekršaj Stojačića, nakon što je on protestovao zbog nepostojećeg faula tokom napada. Ovaj potez domaćih sudija, koji je dodatno potpalio strasti, doneo je još više frustracije srpskom timu.

I pored svih poteškoća, Srbija je uspela da se vrati u igru, zahvaljujući sjajnoj igri Kojića, koji je donio izjednačenje i privremeno vodstvo. Na kraju utakmice, ulazak u poslednji minut sa minimalnim zaostatkom pokazao se ključnim trenutkom. Sa 20 sekundi pre kraja, Stojačić nije pogodio, a zatim je „Brka“ takođe promašio šut za pobedu.

Na kraju, povratak Srbije na vrh evropskog košarkaškog trona je odložen, dok je Austrija proslavila pobedu i prvi put osvojila titulu.

 

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter