1
Fudbal
fudbalska reprezentacija Španije

FOTO: X/@SEFutbol

ŠOK ZA ŠPANCE: Dva bitna igrača zbog suspenzije propuštaju duel sa Srbijom u Ligi nacija!

Objavljeno: 07.08.24 u 18:43

Španija će tako biti favorit, ali će biti i značajno oslabljena u Beogradu!

Alvaro Morata, kapiten španske fudbalske reprezentacije na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, i vezista Rodri, suočili su se sa suspenzijom od jedne utakmice od strane disciplinskog organa UEFA. Ova kazna dolazi nakon njihovog ponašanja tokom proslave osvajanja trofeja u Madridu u julu, kada su pevali pesmu „Gibraltar je španski“.

Španska reprezentacija bila je dočekana u Madridu 15. jula nakon pobede nad Engleskom u finalu Evropskog prvenstva. Tom prilikom, Morata i Rodri su skandirali pesmu koja se odnosi na Gibraltar, teritoriju koja je pod britanskom upravom od početka 18. veka, ali se nalazi na južnom delu Španije.

Disciplinska komisija Uefe donela je odluku o suspenziji dvojice igrača na jednu utakmicu jer su „prekršili osnovna pravila pristojnosti“ i koristili sportski događaj za političke poruke. U obrazloženju kazne navodi se da su Morata i Rodri „ugrozili imidž fudbala i Uefe“.

Kao rezultat ove odluke, Morata i Rodri neće moći da igraju u prvom kolu divizije A Lige nacija protiv Srbije, koje će se odigrati u Beogradu.

Vlada Gibraltara je pozdravila odluku Uefe, osuđujući „uvredljivo i diskriminatorsko skandiranje“, i ističući da „fudbal treba da bude prilika za promovisanje mira, a ne političkih i diskriminatorskih poruka“. 

1
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter