0
Olimpijske igre Pariz 2024
Angelina Topić

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 27: Angelina Topic during the Women's High Jump Final on Day 9 of the World Athletics Championships Budapest 23 at National Athletics Center on August 27 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

KATASTROFA SRPSKE ATLETIKE U PARIZU: Očekivala se makar jedna medalja, a dobili smo samo jedno finale – i to Angelinino!

Objavljeno: 07.08.24 u 15:33

Na kome nije ni učestvovala zbog povrede zgloba…

Srpski atletičari neće po najboljem pamtiti Olimpijske igre u Parizu. Nadali smo se da će nam atletika doneti makar jednu medalju, ipak realnost je dosta drugačija.

Put Pariza je krenulo šestoro srpskih atletičara, od kojih je na kraju samo Angelina Topić izborila mesto u finalu. Nažalost, zbog povrede zgloba koju je zadobila prilikom zagrevanja, nije mogla da se bori za medalju, te je propustila finale.

Nakon nje, prolazak u finale tražio je bacač kugle Armin Sinančević, koji je prestupio dva puta, dok hitac od 19,31m nije bio dovoljan za prolaz dalje.

Armin Sinancevic bacanje kugle during the Athletics three match between Serbia, Croatia, and Slovenia at Belgrade Athletic Hall on January 25, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ponajviše se očekivalo od naše najuspešnije atletičarke, skakačice udalj Ivane Španović. Bilo je upitno da li će ona uopšte nastupati na Igrama, a kada je obelodanjeno da hoće, postala je bojazan u kakvom će stanju otiću u Pariz. Ispostavilo se da to definitivno nije ona prava Ivana.

Španovićeva u svom petom nastupu na Igrama nije uspela da se plasira u finale, baš kao ni mlađa koleginica Milica Gardašević. Na kraju ni jedna ni druga nisu bile blizu finala, Ivana je završila na razočaravajućem 14. mestu, a Milica na 16.

Loš nastup naših atletičara u Parizu zaokružili su Elzan Bibić i Adriana Vilagoš u sredu.

Vilagoš je završila kvalifikacije na 13. mestu, jedno ispod crte, a za finale joj je falilo 59 centimetara. Bibić je u trci na 5.000 metara zauzeo 14. mestom. Bio je pet sekundi sporiji od mesta koje je vodilo u finale.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter