0
Olimpijske igre Pariz 2024
Severna Koreja Južna Koreja

FOTO: X/Printscreen

SPORT POBEDIO POLITIKU: Potez sportista Severne Koreje prema kolegama iz Južne Koreje o kom priča ceo svet! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 30.07.24 u 19:11

Koreja je barem na kratko bila ujedinjena

Na Olimpijskim igrama u Parizu, sportisti Severne Koreje ostvarili su značajan uspeh osvajajući svoju prvu medalju nakon osam godina, ali ono što su uradili tokom dodele medalje biće upamćeno kao gest velike sportskog duha.

Severna Koreja, predstavljena od strane Ri Jong Sika i Kim King Jonga, osvojila je srebro u stonom tenisu u mešovitim parovima. Nakon što su preuzeli medalje, oni su se odlučili za izuzetno značajan čin – sišli su sa postolja kako bi uputili posebno priznanje svojim kolegama iz Južne Koreje, Lim Džong Hunu i Šin Ju-binu, koji su osvojili bronzanu medalju.

Ovaj dirljiv trenutak pokazuje izuzetnu sportsku čestitost i prijateljstvo među takmičarima iz dve Koreje. Zlato je pripalo timu iz Kine, koji je nastavio svoj dominirajući niz u stonom tenisu, osvojivši 32 od 37 zlata otkako je ovaj sport postao olimpijski.

Na kraju ceremonije, takmičari iz Kine, Severne i Južne Koreje napravili su zajednički selfi na postolju, simbolizujući jedinstvo i prijateljstvo između zemalja uprkos političkim razlikama. Ovaj trenutak će zasigurno biti zapamćen kao primer sportskog duha i zajedništva.

5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter