0
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Đoković

FOTO: X/@Wimbledon

NOVAK JE OPET PONIŽEN: Kladionice ne veruju da Đoković može do zlata u Parizu!

Objavljeno: 26.07.24 u 09:55

Novak je dobija poštovanje kakvo zaslužuje

Olimpijski teniski turnir u Parizu, koji se održava od 27. jula do 4. avgusta, obećava uzbudljive mečeve, ali prema kladionicama, srpski teniser Novak Đoković nije favorit za osvajanje zlatne medalje, uprkos povlačenju prvog nosioca, Janika Sinera.

Prvi favorit je španski teniser Karlos Alkaraz, sa kvotom 1,68 za osvajanje zlata. Đoković, koji je osvojio 24 Grand Slam titule, nalazi se na drugom mestu sa kvotom 3,75, što mnogi smatraju potcenjivanjem njegovih sposobnosti i iskustva na velikim takmičenjima.

Na trećem mestu po favoritima je Nemac Aleksandar Zverev, koji je trijumfovao na Olimpijskim igrama u Tokiju pre tri godine, sa kvotom 7. Slede ga Rafael Nadal, sa kvotom 11, koji je 14 puta pobedio na Rolan Garosu, Kasper Rud sa kvotom 17, Stefanos Cicipas sa kvotom 26, i Danil Medvedev sa kvotom 29.

Za Đokovića, olimpijsko zlato predstavlja nedosanjan san. Osvojio je bronzanu medalju u Pekingu 2008. godine, zauzeo četvrto mesto u Londonu 2012, eliminisan je u prvom kolu u Riju 2016, i završio je na četvrtom mestu u Tokiju 2021.

Žreb za turnir je već održan, a Đoković će u prvom kolu igrati protiv Metjua Ebdena iz Australije. Ukoliko pobedi, u drugom kolu ga verovatno očekuje okršaj sa Rafaelom Nadalom, pod uslovom da Nadal savlada Martona Fučoviča u svom prvom meču. Ovaj potencijalni susret između Đokovića i Nadala već privlači pažnju kao mogući teniski blokbaster.

Ne razmišljam o penzionisanju, iako znam da bi mnogi voleli da me vide u penziji i da se povučem. Alklaraz i Siner su sada mladi i najbolji su teniseri na svetu, ja sam tu 15 godina i video sam mnogo smena generacija. Mislim da je sjajno što su oni tu, ali mislim da je lepo i što sam ja tu posle 15 godina. Naravno kraj je bliži nego početak i nastaviću da se takmičim dok god ne budem više uživao – kazao je prvi nosilac na Igrama u Parizu.

U potencijalnom trećem kolu, Đokovića bi mogao da čeka Artur Fils, dok bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Stefanosom Cicipasom ili Sebastijanom Baezom. U polufinalu mu prete Aleksandar Zverev, Tejlor Fric i Lorenco Museti. Pre finala, Đoković neće igrati sa Karlosom Alkarazom, Danilom Medvedevom i Kasperom Rudom.

Sve oči su uprte u Pariz, gde će ljubitelji tenisa pratiti hoće li Đoković uspeti da osvoji zlato koje mu nedostaje u bogatoj karijeri ili će neko od mlađih rivala zasjati na najvećoj sportskoj pozornici.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter