5
Evrokupovi
Radnicki 1923 v Vojvodina Mozzart Super League Season 2023/2024

Radnicki 1923 v Vojvodina Mozzart Super League Season 2023/2024

VELIKI PROPUST ZA RTS: Pola Srbije neće moći da gleda srpske klubove u Evropi, javni servis još jednom nije opravdao taj naziv!

Objavljeno: 25.07.24 u 14:28

RTS je razočarao veliki broj ljubitelja fudbala u Srbiji

Današnji dan biće upisan zlatnim slovima u istoriji fudbalskog kluba Radnički iz Kragujevca, koji će večeras ostvariti svoj debitantski nastup u evropskom takmičenju pod pokroviteljstvom UEFA. „Đavoli“ će odmeriti snage sa crnogorskim predstavnikom Mornarom iz Bara u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Nažalost, navijači širom Srbije neće imati priliku da uživo prate ovaj istorijski trenutak, jer Radio televizija Srbije (RTS), javni servis koji bi trebalo da predstavlja sve građane Srbije, nije u svoj program uvrstila prenos meča iz Leskovca. Ovaj potez izazvao je razočaranje i ogorčenost među ljubiteljima fudbala, koji smatraju da RTS kao nacionalni servis ima odgovornost da prenosi utakmice srpskih klubova u evropskim takmičenjima.

Nije samo Radnički ostao uskraćen za medijsku podršku. RTS neće prenositi ni važan duel između Ajaksa i Vojvodine u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Ovim odlukama javni servis ostavlja veliki deo gledalaca uskraćen za priliku da prati svoje omiljene klubove na evropskoj sceni.

Televizijski prenosi ovih utakmica obezbeđeni su isključivo putem Arena sport kanala. Prenos utakmice između Ajaksa i Vojvodine biće emitovan na Arena sport Premium 1 kanalu od 20:30, dok će prenos iz Leskovca između Radničkog i Mornara biti dostupan na kanalu Premium 2 sa početkom u 20:00 sati.

Odluka RTS-a da ne prenosi ove važne događaje postavlja pitanje o ulozi javnog servisa u podršci i promociji domaćeg sporta, posebno kada su u pitanju međunarodni nastupi srpskih klubova. Navijači i sportska javnost nadaju se da će se ovakva praksa promeniti u budućnosti kako bi RTS opravdao svoj status nacionalnog servisa i podržao srpski sport u njegovim najvažnijim trenucima.

10
50
5 Komentara
  1. Gov…a…a hoce povecanje TV pretplate za najlosiji program u regionu…treba ukinuti bilo kakve uplate na njihov racun jer to nezasluzuju…koja bre Arena moze da prenosi utakmice nasih klubova u Evropi i domacem prvenstvu kakav je to bezobrazluk…Rukovodstvo RTS da pod hitno napuste fotelje i da ne muze ovaj narod jer su prodane duse uzimaju pare od naroda i u dilu su sa tajkunima koji ih debelo placaju!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Zasto se uopste placa pretplata za te promotere Zelenskog i NATO nacista to im je izgleda bitnije od srpskog fudbala ,majmuni !

    0
    0
    Odgovori
  3. Ma važno da naplaćuju nasilno i da gledamo Bolji život,Ranjeni orao,Seko gori,Moj rodjak sa sela itd. Znamo ih napamet

    1
    0
    Odgovori
  4. Ima jedan od vas nazovi novinara koji se istice pisanjem gluposti. Ne verujem da vas ima vise onda bi to bilo zastrasujuce i opasno. Verujem da je taj jedan autor ovog teksta i da se nije ni potrudio da se raspita kako to sve funkcionise na trzistu TV prava. A da si malo nesto procitao osim svojih skrabotina kojima se verovatno divis verovatno bi se iznenadio da se RTS malo sta pita tj. ne pita se nista. Pozovi FSS pa ces dobiti odgovor zasto nema prenosa navedenih utakmica i zasto nema prenosa Super lige Srbije na RTS.

    0
    2
    Odgovori
  5. Ugasite ovaj sugavi RTS,jedina smo zemlja na svetu da nacionalna televizija vec 15 godina ne prenosi domace prvenstvo,za sta placamo pretplatu,da slusamo samo kako hvala Vucica i njegove poltrone,bagro lopovska!

    14
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter