0
Evropske lige
Predrag Rajković

FOTO: Starsport

RAJKOVIĆ NA PRAGU TRANSFERA KARIJERE: Srpskom golmanu sve zavisi od kluba iz Londona!

Objavljeno: 23.07.24 u 16:58

Rajković bi karijeru mogao da nastavi u mnogo većem klubu od Majorke

Viljareal ozbiljno razmatra srpskog golmana Predraga Rajkovića kao potencijalnu zamenu za Filipa Jorgensena, ukoliko dođe do transfera mladog Danca u Čelsi. Interesovanje londonskog kluba za Jorgensena moglo bi da otvori vrata za dolazak Rajkovića na stadion Keramika.

Predrag Rajković, 28-godišnji golman Majorke, iskoristio je svoju priliku na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, gde je svojim odličnim nastupima podigao svoju tržišnu vrednost. Španski mediji, poput „Futbol desde Mallorca“, prenose da je Viljareal pokazao interesovanje za srpskog čuvara mreže, pripremajući se za moguće promene nakon odlaska Jorgensena.

Filip Jorgensen, talentovani danski golman rođen u Švedskoj, skrenuo je pažnju na sebe sjajnim partijama prošle sezone. Čelsi ga vidi kao potencijalnu zamenu za Đorđa Petrovića, a navodno su već uspostavljeni kontakti sa njegovim zastupnicima.

U slučaju realizacije transfera u Čelsi, Viljareal će biti u potrazi za novim golmanom, s obzirom na to da se nedavno oprostio od iskusnog Pepea Rejne, koji je prešao u italijanski Komo. Iako još nije uspostavljen zvaničan kontakt između Viljareala i Majorke, španski klub ozbiljno razmatra Rajkovića kao opciju za pojačanje na golu.

Rajković je prošle sezone bio ključna figura Majorke, propustivši samo dve utakmice u La Ligi. Ipak, konkurencija među golmanima u Majorki je velika, što bi moglo da rezultira njegovim odlaskom. Klub planira da rastereti budžet prodajom jednog od golmana, a cena za Rajkovića bi mogla biti oko 8.000.000 evra, kako su ranije navodili španski mediji.

Ukoliko se transfer ostvari, Majorka će morati da podeli deo zarade s bivšim klubom Remsom, koji je zadržao procenat od Rajkovićeve prodaje. Ostaje da se vidi da li će Viljareal uspeti da osigura dolazak srpskog reprezentativca i ojača svoju golmansku poziciju za narednu sezonu.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter