0
Olimpijske igre Pariz 2024
Svetislav Pešić

Svetislav Pesic Kari KSS konferencija za medije 10.7.2024. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT)

AMERIKANAC PROZIVA PEŠIĆA: Pokušao da ponizi srpskog selektora, pa pokazao kolika je neznalica! (FOTO)

Objavljeno: 23.07.24 u 21:28

Pešić se opet našao na udaru

Bivši američki košarkaš Kris Malin poslao je oštru poruku selektoru Srbije Svetislavu Pešiću nakon njegovog komentara u kojem je istakao da je trenutni sastav reprezentacije SAD-a bolji od originalnog „drim tima“ iz 1992. godine. Osećajući se prozvanim, Malin, koji je bio član tog legendarnog tima, odgovorio je izjavom koja je privukla pažnju javnosti.

On mora da se probudi, možda da skoči u srpsko more ili nešto slično i da se brzo probudi… Od mene će dobiti istorijsku lekciju – rekao je Kris Malin.

Međutim, Malinove reči izazvale su dodatne komentare zbog njegovog nepoznavanja geografije, s obzirom na to da Srbija nema izlaz na more.

SAD su 1992. godine prvi put poslale svoje najbolje NBA igrače na Olimpijske igre u Barseloni, a članovi tog tima, osim Malina, bili su: Majkl Džordan, Medžik Džonson, Leri Bird, Čarls Barkli, Džon Stokton, Karl Meloun, Klajd Dreksler, Skoti Pipen, Patrik Juing, Dejvid Robinson i Kristijan Lejtner. Ovaj legendarni sastav osvojio je zlatnu medalju, pobeđujući protivnike s prosekom od 50 poena razlike i smatra se najboljim timom u istoriji košarke.

U finalu su savladali Hrvatsku rezultatom 117:85. Ostaje pitanje šta bi se dogodilo da je tadašnjoj Jugoslaviji bilo dozvoljeno da se takmiči na Olimpijskim igrama.

Dok je Malin bio izvanredan igrač, mnogi smatraju da bi trebalo da pokaže više poštovanja prema Svetislavu Pešiću, čoveku koji je ostvario brojne uspehe u košarci. U svakom slučaju, ova razmena reči dodatno je podigla interesovanje javnosti oko poređenja današnjih košarkaških timova sa legendarnim sastavom iz 1992. godine.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter