0
Olimpijske igre Pariz 2024
košarkaška reprezentacija SAD

FOTO: X/usabasketball

POTRESI U EKIPI AMERIKE: Durent u centru priče, koja bi mogla da napravi haos u redovima „drim tima“ pred Pariz!

Objavljeno: 21.07.24 u 08:29

Problemi u timu Amerike

Ekipa Sjedinjenih Američkih Država stiže u Pariz sa ciljem da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, ali pripreme za turnir nisu prošle bez problema. Napetosti unutar tima postale su očigledne nakon što su zvezde NBA lige, Džejlen Braun i Kevin Durent, javno izrazile nezadovoljstvo zbog sponzorskih odluka koje su, kako kažu, uticale na sastav ekipe.

Nedavno je NBA šampion Džejlen Braun javno prozvao reprezentaciju, tvrdeći da je izostavljen isključivo zbog sponzorskih razloga. Braun, koji ima ugovor sa „Adidasom“, veruje da je njegovo izostavljanje sa konačnog spiska putnika za Pariz direktno povezano sa interesima proizvođača sportske opreme.

Slično nezadovoljstvo izrazio je i Kevin Durent, koji je ostao izostavljen iz promotivnog spota kompanije Nike za Olimpijske igre. U reklami su se našli Lebron Džejms, Viktor Vembanjama i Janis Adetokumbo, dok je Durent, iako dugogodišnji član Nike tima od 2007. godine, izostavljen.

Durent je na društvenim mrežama otvoreno prozvao svog sponzora, pitajući: „Najk, reci mi, jesam li ja loša osoba?“, pokazujući svoje nezadovoljstvo što nije deo reklame koju će videti ceo svet.

Mnogi spekulišu da će Durentova uloga u timu biti smanjena pod vođstvom Stiva Kera. U nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Srbije u Abu Dabiju, Durent nije igrao, što se delom može pripisati njegovoj nedavnoj povredi, iako se vratio treninzima.

Navijači SAD strahuju da bi ovakvi konflikti mogli negativno uticati na atmosferu unutar tima i dovesti u pitanje njihov nastup na Olimpijadi. Pitanje koje muči mnoge je da li će na parketu biti oni koji zaslužuju po kvalitetu ili će tim određivati sponzorski interesi.

Reprezentacija SAD će se u grupnoj fazi Olimpijskih igara suočiti sa ekipama Srbije, Južnog Sudana i Portorika, a prvi meč protiv Srbije igraće 28. jula u Lilu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter