1
Fudbal
Ivan Ilić

Serbia's Ivan Ilic in action during the UEFA EURO 2024 group stage match between Serbia and England at Arena AufSchalke on June 16, 2024 in Gelsenkirchen, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

RUSI KIVNI ZBOG SRBINA: Ivan Ilić glavna meta medija u Rusiji! (FOTO)

Objavljeno: 18.07.24 u 15:42

Drama oko Ivana Ilića se nastavlja

Ivan Ilić, fudbalski reprezentativac Srbije, danima je glavna tema sportskih medija u Rusiji zbog potencijalnog transfera iz Torina u Zenit iz Sankt Peterburga. Nakon Evropskog prvenstva, pregovori su se intenzivirali, a italijanski klub pristao je da proda Ilića za 25 miliona evra, iako samom igraču nije bilo lako da napusti Seriju A.

Posle dve nedelje pregovora, Ivan Ilić je konačno pristao na prelazak u Zenit pod fantastičnim uslovima. Prema pisanju ruskih medija, Ilić je potpisao ugovor sa Zenitom do 2029. godine, vredan 5 miliona evra po sezoni.

Međutim, vest o ovom transferu nije naišla na oduševljenje ruske javnosti. Najtiražniji sportski dnevnik u Rusiji, „Sovsport“, objavio je naslovnu stranu sa Ivanom Ilićem uz naslov: „To je Ivan, a ne budala!“ Aludirajući na visoka primanja koja bi srpski fudbaler trebao da ima u Sankt Peterburgu, „Sovsport“ ističe da bi Ilić postao jedan od najplaćenijih fudbalera u istoriji kluba.

Ivan Ilić
FOTO: Printscreen/Sovsport

Ipak, transfer još nije ozvaničen. Predsednik Upravnog odbora Zenita, Aleksandar Medvedev, dao je izjavu za „Match TV“ koja je u suprotnosti sa onim što pišu ruski mediji:

Želeo bih da se zahvalim kolegama iz medija koji pišu ovakve vesti na pažnji prema Zenitu. Ali pri tome treba obratiti pažnju da tako ugledne publikacije bar ponekad razmisle o tome šta tačno objavljuju. Još jednom da vas podsetim da ne komentarišemo glasine. Opet, takve objave ne izazivaju ništa više, osim smeha.

Ostaje da se vidi hoće li Ivan Ilić zaista obući dres Zenita i postati jedna od najvećih zvezda ruskog fudbala, ili će se situacija promeniti u narednim danima.

1
1
1 Komentara
  1. Pa,evo i da je sve tacno sto mediji u RU termune, sta to momku ni krivom ni duznom, ima da se prigovara? Naravno da je srecan zbog izuzetnog transfera i naravno da ce uciniti sve da se pokaze u pravom sjaju. E,sad, ko se tu ogrebao zastoko, mozda Tersman i Pixi cak, direktori ruskog kluba, a jbg. nije nase da sudimo. Mada, ne zaboravite u takvim situacijama igrac ne moze biti zaobidjen, on mora o tome sve znati ali zapecacenih usta za sva vremena. To se radi samo sa besnim parama , a to i jeste problem.Ako problem postoji on je na drugoj strani i sigurno nije do igraca. Ivanu cestitamo na sjajnom transferu i da bog da da sve, ali bas sve te pare bas on dobije,ahaha!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter