0
ATP
Novak Đoković

FOTO: X/@Wimbledon

NOVAK OPET SRAMNO POTCENJEN: Objavljene kvote za Olimpijske igre u Parizu!

Objavljeno: 17.07.24 u 10:10

Novak Đoković će pokušati da se domogne zlata u Parizu

Novak Đoković, naš proslavljeni teniser, postavio je jasan cilj za Olimpijske igre u Parizu – osvojiti zlatnu medalju. To je jedini trofej koji mu nedostaje u bogatoj karijeri kako bi mogao reći da ima sve. Ipak, uprkos njegovim ambicijama, kladionice ne smatraju da je Đoković glavni favorit za najprestižnije odličje.

Nakon osvajanja Rolan Garosa i Vimbldona, mladi španski teniser Karlos Alkaraz je prema kladionicama ubedljivo najveći kandidat za zlatnu medalju u singlu, sa kvotom 2,87. Novak Đoković se čak ne nalazi ni na drugom mestu po favoritizmu. Italijan Janik Siner, šampion Australijan opena, drži drugu poziciju sa kvotom 3,60, dok je Đoković na trećem mestu sa koeficijentom četiri. Oni koji veruju u Novaka mogu se nadati lepom dobitku.

Aleksandar Zverev je sledeći na listi favorita sa kvotom sedam, dok je na Rafaela Nadala kvota 11. Nadal, koji je osvojio 14 titula na terenima Rolan Garosa, i dalje se dobro kotira i na Olimpijskim igrama. Kvota na Kaspra Ruda je 13, na Stefanosa Cicipasa je 21, dok je na Danila Medvedeva, poznatog po tome da ne voli šljaku, kvota 26, koliko je i na Aleksa de Minora.

Đokovićeva olimpijska istorija uključuje bronzanu medalju iz Pekinga 2008, četvrto mesto u Londonu 2012, eliminaciju u prvom kolu u Riju 2016, i četvrto mesto u Tokiju 2021. U svojoj karijeri osvojio je 98 trofeja, uključujući 24 grend slema, ali mu zlato sa Olimpijskih igara i dalje izmiče.

Dva dana nakon finala u Londonu, Đoković se oglasio na Instagramu, ogrnut srpskom zastavom, i poslao moćnu poruku pred takmičenje u Parizu.

Osvajanja olimpijske medalje za zemlju je nešto veoma, veoma posebno. Jedinstveno! Imao sam to zadovoljstvo u Pekingu. Osvojio sam bronzanu medalju i nadam se da mogu da napravim korak dalje, najmanje. Olimpijske igre su najstariji, najveći svetski događaj u istoriji sporta i predstavljanje svoje zemlje na tako neverovatnom događaju je najveća čast – poručio je drugi teniser sveta.

Što se tiče kladionica i kvota, Đoković je drugi favorit i na predstojećem US openu, poslednjem grend slemu u sezoni. Naš teniser brani trofej osvojen prošle sezone, ali je kvota na njega trenutno 3,4. Alkaraz je prvi favorit sa kvotom 2,56, dok je na Sinera koeficijent 3,45.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter