0
Fudbal
Toni Kros

Bayern Munich player Miroslav Klose, left, celebrate his score against Red Star with teammate Toni Kroos, right, during the UEFA Cup Group F soccer match at the Marakana stadium, Belgrade, Serbia, Thursday 25. October 2007, Belgrade, Serbia. (Srdjan Stevanovic/starsportphoto.com)

OBELEŽIO ISTORIJU FUDBALA, A SADA PRODAJE SLADOLED: Čovek koji je protiv Zvezde postigao važan gol sve iznenadio! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 12.07.24 u 11:15

Kros je ostavio dubok trag u svetskom fudbalu

Na Evropskom prvenstvu, Nemci nisu uspeli da ispune visoka očekivanja svojih navijača, završivši takmičenje u četvrtfinalu porazom od Španije. Taj meč bio je poslednji u karijeri za legendarnog fudbalera.

Toni Kros je iznenadio sve kada je najavio povlačenje iz fudbala sa 34 godine, neposredno pre početka turnira. Iako je ta odluka mnoge šokirala, čini se da Kros uživa u novoj fazi svog života.

Na svom Instagram profilu, Kros je podelio fotografiju na kojoj se vidi kako prodaje sladoled i uživa u društvu ljudi. Ovaj neobičan potez je deo akcije njegove humanitarne organizacije, pokazujući još jednom njegovu posvećenost zajednici.

Toni Kros
FOTO: Instagram/Printscreen

Kros se smatra jednim od najboljih veznih igrača u istoriji, njegova fudbalska karijera započela je u omladinskim timovima Grajfsvaldera i Hanze, pre nego što je sa 16 godina prešao u Bajern Minhen.

Do 2014. godine igrao je za Bajern, uključujući pozajmicu u Bajeru iz Leverkuzena. Zanimljivo je da je svoj prvi evropski gol postigao protiv Crvene zvezde 2007. godine u 94. minutu za pobedu od 3:2.

U Real Madridu, Kros je odigrao 465 utakmica i postigao 28 golova, osvojivši sve moguće trofeje, uključujući pet titula Lige šampiona.

Sa 114 nastupa, Kros je sedmi na večnoj listi igrača sa najviše utakmica za nemačku reprezentaciju, sa kojom je 2014. godine osvojio Svetsko prvenstvo.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter