0
Evropske lige

FOTO: Manchester United/X

NOVA ERA JUNAJTED POČELA: Prvo pojačanje stiže u redove giganta iz Mančestera!

Objavljeno: 11.07.24 u 18:03

Veliki talenat za mali novac

Džošua Zirkze, dojučerašnji fudbaler Bolonje, postao je prvo pojačanje Mančester Junajteda u novoj sezoni. Ovaj transfer je posebno značajan jer je ujedno i prvi pod okriljem britanskog milijardera sera Džima Retklifa i njegove kompanije INEOS, koja je preuzela brigu o transferima na Old Trafordu.

Vest je ekskluzivno objavio poznati novinar Fabricio Romano, koji je naveo da Mančester Junajted neće aktivirati klauzulu, već će za trogodišnji ugovor platiti nešto više od 40 miliona evra uz bolje uslove. Zirkze će potpisati ugovor do juna 2029. godine, uz opciju za još jednu godinu.

Ovaj 23-godišnji napadač bio je svojevremeno velika nada Bajerna, debitovao je za prvi tim pod vođstvom Hansa Flika još 2019. godine, ali nije uspeo da se izbori za bolji status, pa je slat na pozajmice u Parmu i Anderleht, pre nego što je 2022. godine Bolonja otkupila njegov ugovor. Prošle sezone je u dresu Bolonje bio jedan od najzapaženijih igrača u Seriji A, što mu je donelo poziv selektora Holandije Ronalda Kumana i debi na EURO 2024.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter