0
EURO 2024
Toni Kros

FOTO: X/@EURO2024

KRAJ SA SUZAMA U OČIMA: Kros porazom od Španije završio karijeru, a sve je počelo pre 17 godina u Beogradu! (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.24 u 21:43

Kros je ostavio dubok trag u svetskom fudbalu

Dana 25. oktobra 2007. godine, mladić sa brojem 39 u dresu Bajerna iz Minhena izašao je na teren beogradske „Marakane“ u meču Kupa UEFA protiv Crvene zvezde, a malo ko je tada mogao da predvidi veličanstvenu karijeru koja će uslediti. Taj momak zvao se Toni Kros.

Već na svom debiju, mladi vezista Bavaraca pokazao je svoj ogroman potencijal. Najpre je asistirao Miroslavu Kloseu za izjednačenje, a potom postigao gol za potpuni preokret, matiravši Ivana Ranđelovića. Taj pogodak bio je njegov prvi u seniorskoj karijeri, a imao je tek 17 godina.

Od tada, Krosova karijera krenula je uzlaznom putanjom, kako u klupskom, tako i u reprezentativnom fudbalu.

Brzo je postao ključna figura Bajerna, osvojivši tri titule prvaka Nemačke, a kruna tog perioda bila je Liga šampiona 2013. godine.

Naredne godine, Kros je sa Nemačkom postao svetski šampion, a zatim se preselio u Real Madrid u potrazi za novim izazovima, što se pokazalo kao sjajan potez.

Tokom deset godina u Real Madridu, Kros je ispisao najlepše stranice istorije „kraljevskog“ kluba, profilisavši se kao jedan od najboljih fudbalera na svetu. Iako su postojali atraktivniji i medijski zanimljiviji igrači, Krosova vrednost za tim bila je neprocenjiva.

Njegov doprinos Real Madridu najbolje ilustruje pet osvojenih trofeja u Ligi šampiona, gde je Nemac imao ključnu ulogu.

Svaki napad Madriđana prolazio je kroz Krosove noge, jer je bio pravi „tempomat“ tima, čineći sve oko sebe boljim i svoj tim najboljim na svetu čak pet puta.

Jedino što Krosu nije pošlo za rukom jeste osvajanje titule prvaka Evrope sa Nemačkom, zbog čega se vratio u nacionalni tim za EURO u domovini. Bio je na vrhunskom nivou u svom „poslednjem plesu“, ali ga je Španija eliminisala, okončavši njegovu blistavu karijeru koja je počela u Beogradu, a završila se večeras u Štutgartu golom Mikela Merina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter