0
Domaći fudbal

Fualska utakmica devetog kola super lige srbije u fudbalu izmedju FK Vojvodina i FK Vozdovac Bjedov Darko(L) i Ilic Marko GK(R) Stadion Karadjordje Novi Sad 22.09.2018

GOTOV POSAO: Zvezda dovela alternativu za Glazera!

Objavljeno: 04.07.24 u 10:58

Sve je dogovoreno

Crvena zvezda je završila još jedan značajan transfer. Marko Ilić (26) postao je novi član kluba i biće alternativa trenutnom prvom golmanu, Omriju Glazeru. Ovu vest, koju je prvobitno najavio Mozzart Sport, sada je potvrdio i Tom Bogert, stručnjak za fudbalsko tržište MLS-a.

Ilić dolazi iz Kolorado Repidsa, gde je bio pod ugovorom do kraja 2025. godine, a prošlog proleća je branio na pozajmici u norveškom Sarpsborgu. Tokom tog perioda, Ilić je bio standardan na golu, odigravši 13 utakmica za norveškog prvoligaša, čime je potvrdio svoju formu i spremnost za nove izazove.

SPORT – FUDBAL – LINLONG SUPERLIGA – VOZDOVAC – INDJIJA – 10. KOLO – Golman Vozdovca Marko Ilic na prvenstvenoj utakmici protiv Indjije na stadionu Vozdovca.
BGD, 25.09.2019.
foto:N.Skenderija

Ovaj mladi golman je prošlog leta prešao u SAD iz belgijskog Kortrajka za obeštećenje od 1.400.000 evra. Crvena zvezda će za njegov transfer izdvojiti skromno obeštećenje. Rođeni Novosađanin ima bogato iskustvo iz mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, a bio je i na golu seniorskog tima u meču protiv Jamajke u julu 2021. godine.

Ilić će u ovoj sezoni morati da se pripremi na strpljenje, s obzirom da je Omri Glazer čvrsto na golu Crvene zvezde. Izraelac je svojim odličnim partijama privukao pažnju brojnih evropskih klubova, ali je u dogovoru sa stručnim štabom i upravom kluba odlučio da ostane do zime. Sledećeg leta, Glazerov odlazak će biti mnogo izvesniji, što otvara priliku Iliću da se izbori za poziciju prvog golmana.

Marko Ilić će se ekipi trenera Vladana Milojevića priključiti 15. jula, kada mu zvanično istekne pozajmica u Sarpsborgu. Do tada će imati priliku da brani na još dve utakmice za norveški klub, protiv Haugesunda 7. jula i Rozenborga pet dana kasnije.

12
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter