0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

BRAVO MOMCI! Srbija brusi formu za Olimpijske igre!

Objavljeno: 04.07.24 u 23:15

Na startu odlično organizovanog turnira „Srbija 2024“ u Šapcu Srbija je pobedila Rumuniju 13:7.

Prava pripremna utakmica, sa formom koja je daleko od željene posebno sa igračem više, ali i koja tačno pokazuje šta treba da se ispravi u narednih dvadesetak dana do Olimpijskih igara u Parizu.

Srbija – Rumunija 13:7 (4:4, 4:1, 3:2,2:0)

SRBIJA: Filipović, Mandić 2, S.Rašović, Ranđelović 1,Ćuk 3 Dedović, P.Jakšić, N.Jakšić 3, Gavrilović, Ubović 1, Pljevančić, V. Rašović, Mišo1vić, Martinović 1.

RUMUNIJA: Tić, Vrančeanu, Lutesku, Fulea, Neamtu, Priotesa 1, Bota, Antiša, Koldrovsči, Georgesku 3, Ludean 2, Vančik, Dragušin, Tepelus 1.

NI jednog trenutka u prvoj četvrtini Srbija nije bila u dominantnom položaju. Rumuni su odolevali, dva puta imali prednost. Za Srbiju je Mandić pogodio iz peterca, Ranđelović sa igračem više a Nikola Jakšić i Ćuk udarcima iz daljine. Odbrana je međutim ostavljala rumunske šutere bez bloka i to se osetilo sa četiri lopte u mreži Filipovića.

Drugih osam minuta su delovali bolje. Odbrana se postavila, radili su blokovi a napad držao normu od četiri gola. Mandić je opet pogodio prvi, pratio ga je Martinović a onda je raspoloženi Ćuk ispalio dve bombe. Rumuni su jedini gol postigli sa igračem više.

Probali su selektori razne kombinacije. Ćuk je iz peterca pogodio stativu a Jakšić i Dedović su iskoristili igrača više. U poslednjih osam minuta na golu je umesto Filipovića bio Mišović. Posle nekoliko neuspešnih pokušaja precizan je sa igračem više bio Ubović za 12:7. Do poslednjeg napada bio je to jedini gol Srbije a u poslednjoj sekundi Randjelović je prenosom postavio konačan rezulzaz

Selektor Stevanović je igrao bez Rističevića, Drašovića, Lukića, Radulovića, Vica, Milojevića i Lazića.

U ostalim utakmicama prvog kola Crna Gora je pobedila Nemačku 14:7 dok je Australija bila bolja od Francuske 10:7.

U drugom kolu u petak Srbija igra protiv Francuske u 20.45. Pre toga se sastaju Australija-Nemačka u 17.15 i Crna Gora – Rumunija u 19.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter