4
EURO 2024

FOTO: Printscreen/RTS

DA LI JE RADE BOGDANOVIĆ PRETERAO OVAJ PUT? „Ne može trener da uvede dvojicu, a jedan ima psihičkih problema“

Objavljeno: 02.07.24 u 10:04

Rade Bogdanović je prokomentirsao neke odluke selektora Slovenije

Rade Bogdanović, bivši fudbaler i sadašnji analitičar, poznat po svojoj brutalnoj iskrenosti, ponovo je izneo svoje mišljenje o utakmicama Evropskog prvenstva.

Nakon poraza Slovenije od Portugala u osmini finala posle penal serije, Bogdanović je kritikovao odluke selektora Matjaža Keka, posebno uvođenje Josipa Iličića u 106. minutu.

Iličić, jedan od najpoznatijih slovenačkih fudbalera, prvi je šutirao u penal seriji, ali je njegov udarac, kao i udarce Balkoveca i Verbiča, odbranio Diogo Kosta.

Ja bih bio sretan da su Slovenci prošli. Na kraju, sitnice su odlučile meč. Kada četiri utakmice ne izgubite, pored ovakvog fajta… Međutim, neiskustvo. Ne može trener da uvede dvojicu, a jedan ima psihičkih problema. Najgori mogući izbor selektora Keka je da dva levonoga fudbalera uvedeš – rekao je Bogdanović u emisiji „RTS-a“ posvećenoj Evropskom prvenstvu.

Podsetio je na Iličićeve probleme, zbog kojih je napravio veliku pauzu u karijeri. Pisalo se da je uhvatio suprugu u prevari, što je dovelo do njegovog psihičkog sloma i depresije, zbog čega se nije mogao fokusirati na fudbal. U poslednjim mesecima u Atalanti nije igrao, a nakon odlaska iz Bergama potpisao je za Maribor.

Bogdanović je takođe komentarisao šanse koje je imao Benjamin Šeško, napadač koji je mogao doneti pobedu Slovencima.

Šeško? Momak, kad ćeš ako nećeš večeras. Pobegneš, ne šutneš, nego zgužvaš loptu levom nogom. To je presudilo večerašnju utakmicu. U idealnom momentu je mogao da reši, ali nije – rekao je Bogdanović o jednoj prilici, a zatim nastavio o drugoj situaciji:

Najgore što može da uradi jeste da „telefonira“. Položaj telom je govorio gde će da šutira. Mogao je sve da radi isto kao u prvoj situaciji kao sa Pepeom, da uđe u liniju, to je faul… Igrač vredi 50 miliona, a zgužva loptu levom nogom – zaključio je Rade Bogdanović.

9
4

4 Komentara

  1. Ma covece tisi odavni zguzvan u glavi itaj RTS nije imo boljeg da dovede od tebe bolje gledat areba sport bar nesto cujes pametno

    0
    0
    Odgovori
  2. Dokle će više da traje ovo javno iživljavanje i silovanje gledaoca na javnom servisu Srbije?
    Ko više plaća ovu budaletinu našim novcem iz budžeta Republike Srbije da ovako laje i pljuje? Izgleda da lik ima opasnih psihičkih tegoba i da bi ga pod hitno trebalo hospitalizovati u neku stručnu ustanovu za mentalno zdravlje..

    4
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter