1
Fudbal

Djordje Jovanovic (L) and Dejan Joveljic during the UEFA European Qualifiers Group G match between Bulgaria and Serbia at Huvepharma Arena on June 20, 2023 in Razgrad, Bulgaria. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SRPSKI NAPADAČ U ELITNOM DRUŠTVU: On ima isti broj golova kao Mesi i Suarez! (VIDEO)

Objavljeno: 30.06.24 u 09:34

On je vrlo konstantan u MLS-u, možda je pravo vreme za povratak u Ecropu!

Srpski fudbaler Dejan Joveljić je nastavio svoj uspešan niz u SAD, gde je postigao gol na nedavnom meču Los Anđeles Galaksija i San Hozea (3:0).

Joveljić je u 72. minutu utakmice iskoristio priliku kada je pred njim bio prazan gol, te je jednostavno glavom poslao loptu u mrežu, udvostručivši prednost svog tima.

Prethodno, Galaksi je poveo u prvom poluvremenu, a Joveljić je svoj drugi gol postigao u sredini drugog poluvremena nakon odbitka sa penala, što je bilo lakoća za njega nakon udarca Rikija Puđa. Ovom prilikom golman San Hozea nije bio na pravom mestu nakon prvog udarca, što je omogućilo Joveljiću da poveća prednost svog tima.

Ove sezone u MLS ligi, Joveljić je igrao 19 utakmica, postigao 12 golova i upisao šest asistencija, što ga svrstava u konkurenciju za titulu najboljeg strelca lige. Njegov učinak bi mogao biti još impresivniji da nije propustio dva meča.

Sa 12 postignutih golova, Joveljić se nalazi na petom mestu liste strelaca, deli isti broj golova sa igračima poput Lionela Mesija, Luisa Suareza i Mateuša Boguša. Lionel Mesi je ispred njega sa 14 asistencija, dok je Luis Suarez pet puta asistirao pre nego što je postigao golove. Na vrhu liste strelaca su Kristijan Arango sa 16 golova, Kristijan Benteke sa 14 i Denis Bonga sa 13 golova.

1
0

1 Komentara

  1. I nema mjesta u reprezentaciji?Kao ni Kataji i ostali igraci koji cine razliku ali zato babe koje u svojim klubovima sjede na klupama standardni su reprezentativci.I onda neko bi doveo Jokana za novog selektora da nastavi tu praksu!Svata li ko da je Tumbakoviceva reprezentacija 95% Piksijeve ? IPAK NAS NAJVECI PROBLEM SU SELEKTORI JER POZIVAJU POGRESNE U REPREZENTACIJU.Ne igras za klub nisi za reprezebtaciju pa da si Maradona to mora biti sveto pravilo a ne da se cijeli vezni red sakriva pi terenu 90 minuta.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter