3
Evroliga
KK Crvena zvezda

during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 3 match between Partizan and Crvena Zvezda at Belgrade Arena on May 19, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

(ANKETA) DA LI ZVEZDA MOŽE NEŠTO DA NAPRAVI U EVROLIGI? Crveno-beli napravili roster koji obećava, ali rezultat će se videti na parketu!

Objavljeno: 30.06.24 u 20:24

Zvezda će imati ojačan roster za narednu sezonu

Košarkaši Crvene zvezde iza sebe imaju uspešnu sezonu na domaćoj i regionalnoj sceni. Tim iz Beograda je ponovo osvojio Kup Radivoja Koraća i prvenstvo Srbije, a vratili su se i na vrh ABA lige.

Međutim, ono što zabrinjava navijače jeste tek 16. mesto u Evroligi, zbog čega su se praktično oprostili od Top 8 već nakon prve polovine takmičenja.

Cilj Crvene zvezde u narednoj sezoni je da odbrani domaće trofeje, ali i da konačno ostvari plasman u Top 8 Evrolige.

Tokom prelaznog roka, Zvezda je zvanično dovela Ajzeu Kenana, Nikolu Kalinića, Majka Dauma i Uroša Plavšića, dok je vrlo verovatno da će Kodi Miler-Mekentajer pojačati tim.

Miler-Mekentajer je planiran kao startni plejmejker tima pod vođstvom trenera Janisa Sferopulosa. Bivši igrač Partizana imao je fantastičnu sezonu u Baskoniji, beležeći sjajne statistike, i očekuje se da bude ključni pokretač ekipe. Pored njega, Brazilac Jago dos Santos i veteran Miloš Teodosić biće važne opcije sa klupe.

Ajzea Kenan, poznat po izvanrednom šutu, očekuje se da donese značajan doprinos, posebno sa distance. Njegov dolazak bi trebalo da rastereti Nemanju Nedovića, čiji će poeni sa klupe biti od velike važnosti za tim.

Na poziciji krilnog centra, Nikola Kalinić se vraća u tim donoseći iskustvo i defanzivnu čvrstinu. Branko Lazić i Rokas Giedraitis takođe će igrati značajne uloge, dok Adam Hanga i Stefan Lazarević verovatno napuštaju tim.

Majk Daum je doveden da pojača šut spolja, dok će Dejan Davidovac nastaviti da doprinosi kao krilni centar. Na poziciji centra, Džoel Bolomboj ostaje ključni igrač, dok će Uroš Plavšić pružati potrebnu čvrstinu u reketu.

Izgleda da Zvezdi nedostaje još jedan igrač na poziciji krilnog centra, koji bi mogao da igra i kao centar u nižoj petorci. Pokušaji da dovedu Tornike Šengeliju nisu uspeli, ali povratak Filipa Petruševa mogao bi biti idealno rešenje. Takođe, Nikola Đurišić, izabran na NBA draftu, mogao bi biti još jedno dobro pojačanje u bekovskoj liniji.

Šta je domet Crvene zvezde u Evroligi?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
102
34

3 Komentara

  1. KAO I PROSLIH GODINA NISTA…OD POJACANJA KENAN SA GOMILOM PENZIONERA..JA TU NEVIDIM KVALITET..NO VREME CE POKAZATI DA LI SAM U PRAVU..

    0
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter