0
EURO 2024

FOTO: X/@espn

REAKCIJA IZ UEFE: Sudija kojim Hrvati nizu bili zadovoljni poslat kući

Objavljeno: 28.06.24 u 20:12

Hrvati nisu bili zadovoljni suđenjem Holanđanina

Holandski sudija Dani Makeli više neće suditi utakmice na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, prenosi holandski „ESPN“. Prema informacijama pomenutog izvora, Makeli se navodno već vratio u Holandiju, s obzirom na to da je na oba susreta koja je sudio na turniru, bilo velikih primedbi na njegovo suđenje.

Makeli je ostao upamćen po meču između Italije i Hrvatske, tokom kojeg je Hrvatska eliminisana sa turnira nakon gola u osmom minutu nadoknade. Upravo zbog te osmominutne nadoknade, Hrvati su izrazili nezadovoljstvo Makelijevim suđenjem, a primedbi je bilo i na njegovom prvom meču na prvenstvu.

Na duelu između Nemačke i Mađarske, Mađari su se bunili zbog odluke da prizna gol Džamala Musijale, tvrdeći da je Ilkaj Gundogan prethodno napravio faul u napadu. Ove kontroverzne odluke dovele su do brojnih kritika na račun Makelija, što je na kraju rezultiralo njegovim povratkom u Holandiju i završetkom angažmana na Evropskom prvenstvu.

0
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter