2
EURO 2024
Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić

Aleksandar Mitrovic Sergej Milinkovic-Savic Serbia - Slovenia, UEFA Nations League June, 5. 2022. Belgrade, Serbia. 5.6.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

CHATGPT OTKRIVA: Evo zašto je Srbija ispala sa Evropskog prvenstva!

Objavljeno: 27.06.24 u 15:23

Mogli bi poslušati naprednu inteligenciju.

Srbija je ponovo razočarala svojim nastupom na velikom takmičenju, osvojivši svega dva boda u tri utakmice i ispavši sa EURO-a, na kojem je učestvovala prvi put posle 24 godine.

ChatGPT pronašao je nekoliko razloga koji ukazuju na to, zašto Fudbalska reprezentacija Srbije nije odigrala dobro na prvenstvu ‘Starog kontinenta’:

– U prvom meču protiv Engleske, Srbija je pretrpela poraz od 1:0. Tokom drugog poluvremena, selektor Dragan Stojković Piksi odlučio je da pređe na formaciju 5-3-2, što je donelo više pritiska na protivničku polovinu, ali i dalje bez konkretnih rezultata. Analitičari UEFA, kao i bivši trener Rafael Benitez, ističu da je Srbija poboljšala presing, ali nije uspela da iskoristi svoje prilike na pravi način – napisao je ChatGPT te potom dodao:

Serbia’s Aleksandar Mitrovic (C) celebrates a goal with temmates during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

– Nedostatak prilagođavanja tokom mečeva: Iako je pokazao sposobnost prilagođavanja taktike, u mnogim trenucima nije pravovremeno reagovao na promene u igri protivnika. Njegove taktičke promene često su bile zakašnjele, što je omogućavalo protivnicima da se prilagode i neutralizuju strategije Srbije.

Nedovoljno efikasna ofanziva: Iako su ključni igrači poput Dušana Vlahovića i Dušana Tadića bili korišćeni u centralnijim pozicijama, tim je često imao problem sa završnicom i stvaranjem konkretnih gol-šansi. Nedostatak efikasnosti u napadu bio je očigledan, što je rezultiralo slabim golgeterskim učinkom.

Oslanjanje na defanzivnu formaciju: Početna formacija 5-4-1 bila je previše defanzivna i nije omogućavala dovoljno fleksibilnosti u napadu. Ova formacija je često ostavljala igrače izolovanim i nije pružala dovoljno podrške napadačima.

Serbia’s Mijat Gacinovic during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Motivacija i timska dinamika: Postojao je očigledan nedostatak motivacije među igračima, što može biti rezultat neadekvatne komunikacije i podrške od strane selektora. Njegov optimističan stav na konferencijama za štampu mogao je biti pogrešno protumačen kao neprepoznavanje ozbiljnosti situacije.

Ispadanje Srbije sa EURO 2024 rezultat je kombinacije više faktora: taktičkih grešaka, nedostatka motivacije, i konzistentnosti u igri. Iako je selektor Stojković pokušavao da pronađe dobitnu formulu, problemi su se pokazali prevelikim da bi se prevazišli u kratkom vremenskom periodu. Za buduća takmičenja, ključne lekcije uključuju potrebu za boljom pripremom, jasnijom taktikom, i većom požrtvovanošću svih igrača na terenu – napisala je napredna inteligencija.

23
3

2 Komentara

  1. Smeniti.trenera.nase.fudbalske.reprenzetacije.i.kompleto.osoblje.fudbalskog.saveza.srbije.jer.oni.se.samo.vuku
    .ko.zmija.na.stetu.sportista.inacije.ipune.djepove.asto.picsiju.treba.dati.milon
    Eura.to.je.katastrofa..te.pare.staviti.u.humanitarne.svrhei

    0
    0
    Odgovori
  2. Kakva napredna inteligencija,Srbija je heduna reprezentacija koja sa loptom napada unazad i golmab je bajbolju vezni igrac ,nema tu sta da se doda osim da se izgubi takvim igrom.

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter