0
EURO 2024
Luka Modrić

FOTO: Printscreen/YouTube

MODRIĆ KIVAN NA SUDIJU: Evo zbog čega je kapiten Hrvatske besan na glavnog arbitra meča sa Italijom! (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.24 u 08:42

Hrvati su na ivici eliminacije

Hrvatska je ostala bez pobede u dramatičnom finišu utakmice protiv Italije, primivši izjednačujući gol u sedmom minutu sudijske nadoknade. Ovaj rezultat je značajno smanjio šanse Hrvatske za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, što je veliki udarac za selekciju koja je prethodnih godina postizala zapažene rezultate na međunarodnoj sceni.

Luka Modrić, kapiten hrvatske reprezentacije, bio je strelac jedinog gola za svoju ekipu, ali je nakon utakmice napustio teren u suzama, uprkos tome što je proglašen za najboljeg igrača susreta. Vidno emotivan, Modrić je izrazio svoje razočaranje u intervjuu za HRT, kritikujući odluku sudije Danija Makelija iz Holandije da produži utakmicu za osam minuta.

Ne znam šta da kažem. Fudbal je nekad okrutan i to se danas pokazalo. Što je, tu je. Nismo zaslužili ovaj gol. Ne znam gde je sudija našao osam minuta da produži. Ako moraš da padneš, neka padneš ovako kako smo mi danas – rekao je Luka za HRT.

Italija je izjednačila golom Matije Zakanjija u sedmom minutu nadoknade, ostavljajući Hrvatsku sa samo teoretskim šansama za prolaz u osminu finala. Da bi se plasirali među šesnaest najboljih timova, Hrvatskoj je potrebno da se poklopi nekoliko rezultata: Engleska mora da pobedi Sloveniju sa najmanje tri gola razlike, Danska da savlada Srbiju, Portugal da trijumfuje nad Gruzijom, a Turska nad Češkom.

Teoretski možemo da prođemo, ali nam se nikad ništa nije poklopilo. Prošlu utakmicu u 90+5, sad u 90+8. minutu. Nekad nije suđeno. Videćemo da li je vreme za oproštaj od reprezentacije, nije sad vreme za te priče – istakao je Modrić koji je golom protiv Italije sa 38 godina i 289 dana postao najstariji strelac u istoriji Evropskog prvenstva.

Ovaj rezultat ostavlja Hrvatsku u neizvesnosti, dok se Modrić suočava sa pitanjem o nastavku svoje reprezentativne karijere u ovim teškim trenucima za nacionalni tim.

Standings provided by Sofascore
1
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter