1
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Hrvatske

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

HRVATSKA SADA DRŽI KALKULATOR: Vatrenima treba čudo da bi završili u osmini finala, a gledaće i meč Srbije!

Objavljeno: 25.06.24 u 09:34

Hrvatska se nalazi u nepovoljnom položaju

Hrvatska fudbalska reprezentacija odigrala je dramatičan meč protiv Italije u trećem kolu Grupe B, završivši utakmicu remijem zahvaljujući golu Matije Zakanjija u sedmom minutu nadoknade. Ovaj rezultat ugrozio je njihov prolazak u dalju fazu Evropskog prvenstva.

Uz poraz Albanije od Španije, zahvaljujući golu Ferana Toresa, Hrvatska je završila na trećem mestu sa dva boda. Ova situacija omogućila je Srbiji da i sa nerešenim rezultatom ima šanse za prolazak dalje. Da je Hrvatska pobedila Italiju, Srbiji bi ta mogućnost bila uskraćena. Dakle, kalkulacije za obe reprezentacije i dalje postoje.

Hrvatska je sada u poziciji da čeka rezultate drugih utakmica. Da bi prošli u osminu finala kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa, potrebno je da se poklope sledeći rezultati:

Grupa C: Engleska treba da pobedi Sloveniju sa tri ili više golova razlike, dok Danska mora da pobedi Srbiju. To bi ostavilo Sloveniju na trećem mestu sa dva boda, što bi odgovaralo Hrvatskoj zbog boljeg ranga u europskim kvalifikacijama.

Grupa C, alternativno: Ako Engleska pobedi Sloveniju sa tri ili više golova razlike, a Srbija pobedi Dansku sa tri ili više golova razlike, treće mesto bi zauzeli ili Slovenci ili Danci sa dva boda. U ovom slučaju, Hrvatska bi imala prednost.

Grupa F: Portugal i Turska trebaju da pobede Gruziju i Češku. Time bi poraženi timovi ostali na trećem mestu sa jednim bodom.

Ako se ovi uslovi ispune, Hrvatska bi prošla dalje i igrala sledeću utakmicu protiv pobednika Grupe F, što bi najverovatnije bio Portugal, 1. jula u Frankfurtu.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter