1
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Hrvatske

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

HRVATI SPREMAJU NOVI SKANDAL: Opet će se pevati ustaške pesme na Evropskom prvenstvu!

Objavljeno: 24.06.24 u 10:28

Hrvati su spremni da opet vređaju Srbe

Hrvatski navijači su doneli uzavrelu atmosferu na Evropskom prvenstvu u fudbalu u Nemačkoj, ali su se našli u središtu skandala zbog kontroverznih pesama. Hrvatski fudbalski Savez (HNS) dostavio je UEFA spisak pesama koje bi se puštale pre utakmice Hrvatske protiv Italije, što je izazvalo oštre reakcije.

Naime, HNS je na popis pesama uvrstio i pesmu Marka Perkovića Tompsona „Lijepa li si“, poznatu po stihu „Herceg-Bosno, srce ponosno“, koja se često povezuje s ustaškim pokretom. Ova odluka je izazvala osudu jer su mnogi smatrali da pesma nosi nacionalističke i ekstremističke konotacije koje nisu prikladne za sportski događaj.

Ovo nije prvi put da su hrvatski navijači izazvali kontroverze. Na utakmici protiv Albanije, hrvatski navijači su zajedno s albanskim navijačima skandirali skandalozne povike „Ubij Srbina“. Zbog ovih incidenata, Hrvatski fudbalski Savez već je kažnjen, ali očigledno nije naučio lekciju.

UEFA je ranije kaznila HNS zbog neprimerenog ponašanja navijača, a ovaj poslednji incident mogao bi dovesti do još strožih sankcija. Očekuje se da UEFA brzo reaguje na situaciju i preduzme odgovarajuće mere kako bi se osiguralo da ovakvo ponašanje ne bude tolerisano na budućim utakmicama.

Jasno je da ovakvi postupci nemaju mesta u sportu, koji bi trebao biti simbol zajedništva i poštovanja. Sportski događaji trebaju spajati ljude, a ne biti platforma za promociju ekstremističkih i nasilnih stavova. Hrvatski fudbalski Savez mora preuzeti odgovornost i raditi na tome da se ovakvi incidenti ne ponavljaju u budućnosti.

11
10

1 Komentara

  1. Veči je skandal što Vučić ne dozoljava donošenje rezolucije o genocidu nad Srbima u NDH od strane hrvata u Skupštini Srbije a glumi velikog Srbina.

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter