0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Srbije

Players of Serbia celebrate with fans during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images)Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SRBIJA MOŽE U OSMINU FINALA SA DVA BODA: Evo šta treba Piksijevim Orlovima da bi bez pobede otišli u nokaut fazu EURA!

Objavljeno: 23.06.24 u 08:16

Srbija i dalje drži sve u svojim rukama

Evropsko prvenstvo u fudbalu ulazi u svoju odlučujuću fazu, dok timovi odigravaju poslednje utakmice grupne faze. Utakmice ovog kola će otkriti ko će se plasirati u osminu finala. Među timovima koji se još uvek bore za svoje mesto je i Srbija, koja će se suočiti sa Danskom u utorak. Zanimljivo je da Srbija može proći dalje čak i sa nerešenim rezultatom u ovoj utakmici.

Standings provided by Sofascore

Prema određenim scenarijima, Srbija može napredovati sa samo dva boda u grupnoj fazi, ali to zavisi od rezultata ostalih utakmica u grupi. Već danas, jedan od ključnih uslova mogao bi biti ispunjen ukoliko Škotska i Mađarska odigraju nerešeno. U tom slučaju, Škotska bi ostala na dva boda sa gol razlikom od -4, što bi bilo lošije od potencijalne gol razlike Srbije od -1, ukoliko meč sa Danskom završi nerešeno.

Standings provided by Sofascore

Sutrašnji mečevi donose dodatnu neizvesnost. U Grupi B, Srbija će navijati za pobede Španije nad Albanijom i Italije nad Hrvatskom. Ako se ovi rezultati ostvare, i Albanija i Hrvatska bi ostale sa jednim osvojenim bodom i bile eliminisane sa turnira. Remi između Italije i Hrvatske takođe bi išao na ruku Srbiji, jer bi gol-razlika Hrvatske ostala lošija.

Standings provided by Sofascore

Kako bi Srbija zadržala šansu za prolazak sa dva boda, potrebni su i dodatni rezultati u Grupi F. Orlovi će se nadati pobedi Turske nad Češkom i pobedi ili remiju Portugala protiv Gruzije.

Sve u svemu, postoji realna mogućnost da Srbija izbori plasman u osminu finala, čak i bez pobede nad Danskom, ukoliko uspeju da osvoje bod u toj utakmici. Navijači s nestrpljenjem prate dešavanja na terenu, nadajući se povoljnim ishodima koji bi doneli radost naciji.

13
15

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter