0
EURO 2024

FOTO: Printscreen/x/fshf

RUSKI KLUB ĆE ŽESTOKO KAZNITI ALBANSKOG REPREZENTATIVCA: On je vređao Srbe i Makedonce, a ima istetoviranog OVK teroristu na leđima! (FOTO)

Objavljeno: 22.06.24 u 10:55

Daku je nakon meča izrazio žaljenje zbog svojih postupaka, ali će ipak snositi posledice.

Fudbaler Mirlind Daku, član albanske reprezentacije i igrač FK Rubina, stao je u žižu javnosti nakon nedavnog meča protiv Hrvatske.

Umesto sportskog slavlja, Daku je zajedno sa albanskim navijačima izazvao kontroverzu skandirajući uvredljive parole usmerene protiv Srbije i Severne Makedonije. Ovaj incident nije prošao neprimećeno, te je njegov klub, Rubin, brzo reagovao.

U saopštenju kluba, ističe se da FK Rubin ozbiljno shvata ovakvo ponašanje. Naglašava se da klub, kao multinacionalni entitet, čvrsto podržava poštovanje i jednakost među svim ljudima, osuđujući svaki oblik diskriminacije ili uvrede na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi.

Daku je nakon meča izrazio žaljenje zbog svojih postupaka, ali će ipak snositi posledice. Klub je najavio disciplinske mere, uključujući finansijske sankcije i informativni razgovor sa svim igračima kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

Osim sportskih pitanja, Daku privlači pažnju i zbog svoje prošlosti i tetovaže OVK teroriste Agima Ramadanija.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter