0
EURO 2024

FOTO: X/@HNS_CFF

HRVATSKA JAVNOST I FUDBALERI RAZOČARANI: „Izvinjavam se Modriću, ali više nije igrač kakav je bio“

Objavljeno: 19.06.24 u 18:16

Vatreni su pred eliminacijom sa EURA 2024

Fudbaleri Hrvatske i Albanije odigrali su jedan od najboljih mečeva od početka ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, a on je završen rezultatom koji ne odgovara ni jednima, ni drugima – 2:2.

Vatreni su gubili nakon prvih 45 minuta, ali su sa dva brza gola sredinom drugog dela preokrenuli rezultat u svoju korist. Ipak, nisu izdržali, jer su Albanci postigli pogodak u sudijskoj nadoknadi i tako postavili konačan rezultat.

Nakon utakmice hrvatski fudbaleri, ali i javnost, nisu zadovoljni rezultatom i partijom ekipe.

Šta reći… Tužni smo i razočarani. Albanija je bila bolja u prvom delu, zasluženo je vodila. Okrenuli smo, morali smo pobediti na kraju. To je fudbal. U drugom poluvremenu smo išli na sve ili ništa, dominirali smo, zasluženo postigli dva gola. Razočarani smo, ali ništa nijegotovo. S Italijom treba tražiti pobedu. Mogli smo ovom utakmicom olakšati sve, ali nažalost nismo. Biće teško, ali još možemo da prođemo grupu – smatra Lavro Majer.

Rezultat 2:2, jedan bod… Naravno, ostaje žal što nismo izdržalitih deset minuta. Želeli smo postići treći gol jer je svaki bitan. Na kraju nije ispalo kako smo htel. Gol, a imali su i dve-tri kontre na početku, kada je Livaković dobro reagovao. Možda je rezultat pravedan. U zadnjoj utakmici s Italijom moramo biti na nivou svih 90 minuta.Dali smo sve od sebe kako bismo okrenuli i na kraju smo uspeli. Ostaje žal zbog zadnjih deset minuta, ali idemo dalje. U ponedeljak drugo finale – kaže Ante Budimir.

Utakmicu je takođe prokomentarisao Tomislav Ivković, tamošnji trener, analitičar na „HRT-u“.

Rezultat je realan. Albanci su imali zicer za 2:0, prvo poluvreme su nas vile nosile, imali smo čudesnih minuta do drugoga gola. Dve izmene koje su ušle na kraju, s njima nismo dobili ništa. Nakon što smo vodili 2:1, nismo iskoristili mentalitet Albanaca da ih dobijemo iz kontre i polukontre – rekao je Tomislav Ivković u studiju „HRT“ i dodao:

– Jako dugo sam u fudbalu i meni je bilo jasno sve i pre prvenstva, kao što je bilo jasno i Daliću. On je stao iza tih igrača iako je bilo jasno da nisu u formi. To nije kritika, nego činjenično stanje. Juranović ne igra u Unionu. Šutalo kada je došao u Ajaks, od igrača koji je bio šmeker postao je igrač koji to jednostavno više nije. Perišić koji je jedan od najvećih profesionalaca ikad nekako je izgurao je utakmicu do kraja. Brozović nije više na tom nivou. Čekamo da se nešto dogodi, a ništa se ne događa. Ja kao kritičar to mogu da kažem. Treba reći iskreno. Još nije gotovo i trebamo to reći pre Italije. Oni Modrića doživljavaju kao oca koji ih je zadužio. Napravio je čudesne stvari u karijeri i te momke je zadužio do kraja života. Ja se Modriću izvinjavam, ali ja moram da kažem šta vidim. On jednostavno više nije igrač kakav je bio. 

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter